Cilj Trke kroz Srbiju biće u Novom Sadu

Novi Sad će biti domaćin cilja ovogodišnje 60. međunarodne biciklističke trke Trke kroz Srbiju koja će se voziti u junu, javlja RTS.
Cilj Trke kroz Srbiju biće u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Biće to jubilarno, 60. izdanje Trke kroz Srbiju koja se vozi od 1939. godine. 
 
"Već smo trasirali rutu trke koja će i ove godine startovati u Republici Srpske, u Istočnom Sarajevu, preko Zlatibora, Požarevca, Beograda i očekujemo veliko finale u Novom Sadu. Novi Sad je prihvatio da bude domaćin Trke kroz Srbiju što nam je jako drago. Novi Sad je veliki grad, ima šta da ponudi kako turistima, tako i sportistima i mislim da će to biti jedan pravi spektakl", ističe Saša Gajičić, sportski direktor Trke kroz Srbiju.
 
Kako je Gajičić dalje rekao za RTS, u narednim nedeljama će definisati gde će biti i cilj etape, da li u samom centru Novog Sada, da li na Petrovaradinskoj tvrđavi. 
 
"U saradnji sa čelnicima Novog Sada, videćemo šta je ono najbitnije da se promoviše iz Novog Sada i iz Republike Srbije", napominje Gajičić, koji obavlja i funkciju generalnog sekretara Biciklističkog saveza Srbije.
 
Kako kaže, zainteresovanost ekipa iz celog sveta za Trku kroz Srbiju je već sada velika.
 
"Do sada već imamo prijavljeno više od 35 ekipa, upravo veoma dobra realizacija Trke kroz Srbiju prošle godine doprinela je tome da imamo jako veliki odziv ove godine. Tako da ćemo imati privilegiju da od 35 izaberemo 25 ekipa koliko će startovati na našoj trci", dodaje Gajičić.
 
Čelnici našeg biciklizma poseban akcenat u 2020. godini stavljaju i na biciklističku trku Beograd-Banjaluka koja će se voziti u aprilu. 
  • Goran

    27.01.2020 09:18
    Sale NS27.01.2020 • 07:15
    Ne mogu da verujem!
    Bezobzirno uvaljivanje Novom Sadu jedinog ozbiljnog troška oko trke koju po etapama niko neće ni konstatovati.

    Na koji trošak konkretno misliš? Angažovanje policije? Podizanje bine?... itd.
    Sve te troškove pokriva organizator trke, a to nije grad Novi Sad.

    Opustite se. Uživajte malo. Verujem da će ceo doživljaj biti onako pravo šaren kao i drugde u svetu. Možda vam to na trenutak odagna tamne oblake nad glavom.
  • Sale NS

    27.01.2020 07:15
    Ne mogu da verujem!
    Bezobzirno uvaljivanje Novom Sadu jedinog ozbiljnog troška oko trke koju po etapama niko neće ni konstatovati.
  • skacem mrtvake

    27.01.2020 04:29
    Bolje da nije cilj u Novom Sadu, sada ce sigurno grad morati da iskesira gomilu para za ovu bezveznu manifestaciju koja je dosadna za gledanje i gde dolaze profesionalni sportisti. Bolje da su taj novac ulozili u obnovu biciklistickih staza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti