Vojvodina daje novac srpskim društvima u Crnoj Gori, ove godine planira duplo veću podršku

Za podršku informativnim sadržajima koji se emituju na srpskom jeziku u Crnoj Gori Pokrajinska vlada izdvojila je dodatnih pet miliona dinara.
Vojvodina daje novac srpskim društvima u Crnoj Gori, ove godine planira duplo veću podršku
Foto: 021.rs
"Ovo je prva pokrajinska administracija koja je kontinuirano izdvajala sredstva za podršku Srbima u Crnoj Gori. Podržavamo rad srpskih društava, nevladinih organizacija i drugih institucija koje neguju kulturu, tradiciju, jezik i pismo. Mi, zapravo, podržavamo projekte i programe koji neguju identitet srpskog naroda u Crnoj Gori koji je očigledno ugrožen, što pokazuju i poslednji događaji", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Za projekte razvijanja i očuvanja identiteta srpskog jezika i kulture u Crnoj Gori Pokrajinska vlada je, od 2016. godine do danas, izdvojila ukupno 17,5 miliona dinara.
 
Za podršku Srpskoj kući, krovnoj instituciji svih srpskih kulturno-prosvetnih organizacija u Crnoj Gori, do sada je izdvojeno milion dinara.
 
Za kupovinu srpskih narodnih nošnji i muzičkih instrumenata za NVO "Zavjet" iz Podgorice izdvojeno je 5,5 miliona dinara, 150.000 dinara za podršku tribinama NVO "Matica srpska", a za realizaciju projekata u oblasti informisanja ukupno 11 miliona dinara (zajedno sa nedavno izdvojenih pet miliona).
 
Kako je ocenio Mirović, Pokrajinska vlada će ove godine udvostručiti podršku svim srpskim institucijama i društvima u Crnoj Gori, koje doprinose razvoju i očuvanju srpskog identiteta.
  • Nemanja

    28.01.2020 15:56
    @Djole

    Jedino što ti je 'Srbin iz Bosne' i 'Hrvat iz Bosne' zanimanje, a ne poreklo. To je ono čime se ljudi bave kad mješal'ca postane previše posla.
  • V

    28.01.2020 08:03
    ovo je krađa naših novaca
    da se vratimo na sam početak komentara, kao što je neko rekao:

    Kada će Vlada Vojvodine (kojom trenutno vladaju oni koji nerado izgovaraju ime Vojvodina) izdvojiti koji dinar za očuvanje identiteta Vojvodine?

    Ili barem one druge polovine srpskog identiteta, koja je progresivna i (srednjo)evropski orijentisana.
    Podržava se samo ono nazadno, nacionalističko, balkansko... Vojvodina se balkanizuje, menja joj se karakter, a ovamo brinu za Srbe drugde.
    Nije to nikakva briga, to je "zavadi pa vladaj".
  • Pitam se

    28.01.2020 07:22
    Da li je bar mrvicu sramota onih u Lovćencu što teraju šegu sa dvojezičnim tabljama i prevodiocima na crnogorski jezik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".