Protesti za čistiji vazduh 5. februara u Novom Sadu i drugim gradovima

Protest za čistiji vazduh održaće se u sredu, 5. februara u Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji, najavila je Inicijativa "Ne davimo Beograd".
Protesti za čistiji vazduh 5. februara u Novom Sadu i drugim gradovima
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako su najavili, na protestima će se zahtevati čist vazduh i zdravo i bezbedno okruženje. 
 
"Zahtevamo konkretne mere koje će obezbediti zdravu životnu sredinu i sprečiti posledice dugotrajnog zagađenja i ignorisanja ovog problema. U ovom trenutku planirani su skupovi i akcije u Valjevu, Smederevu, Nišu, Kraljevu, Novom Sadu, Požegi, Vlasotincu, Kuli, Apatinu, Užicu, Gornjem Milanovcu, Inđiji i Beogradu", navode u Inicijativi i dodaju da se organizacije i pojedinci koji žele da se pridruže akciji i dalje mogu javiti preko sajta OVDE.
 
Kako dalje dodaju, gradovi u Srbiji se sve češće nalaze na vrhu liste najzagađenijih gradova sveta. 
 
"Naše zdravlje, zdravlje naše dece i naših najmilijih, ugroženo je nebrigom i kontinuiranim igorisanjem upozorenja, merenja i analiza koja jasno govore da se radi o ozbiljnom problemu koji se neće sam od sebe rešiti", navode uz podsećanje da je peticiju kojom se zahtevaju konkretne mere protiv zagađenja potpisalo skoro 15 hiljada građana. 
 
Detaljnije informacije o tome gde će se tačno održati protesti još nisu poznate.
  • dragan perković

    27.01.2020 23:19
    Ah
    A posle protesta svi u svoje automobile.Recite nam koliko će doći biciklom,pešice
  • eks

    27.01.2020 13:49
    opet protest
    Hoće li pozvati i Greticu na protest ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti