Turisti iz Kine prvi po broju noćenja u Novom Sadu

Dužina boravka domaćih i stranih turista u Novom Sadu povećana je na 3,6 noći, a većina turista, njih više od 58 odsto, odlučuje se da boravi u privatnom smeštaju, u odnosu na 41,7 odsto onih koji biraju hotel/hostel/kamp za boravak, saopštila je Turistička organizacija Novog Sada (TONS).
Turisti iz Kine prvi po broju noćenja u Novom Sadu
Foto: Pixabay (ilustracija)
TONS navodi da je u toku prethodne godine vodio aktivnu kampanju na društvenim mrežama, ciljajući i nova turistička tržišta.
 
"Tako smo u toku 2019. godine zabeležili i veći broj turista iz Indije, Turske, Italije, Francuske, Španije, Holandije, Austrije, pored već standardnih poseta iz Kine, Poljske, Nemačke i Rusije. Takođe, prema podacima kojima raspolažemo, turisti iz Kine su bili na prvom mestu po broju noćenja stranih turista u letnjem periodu (više od četiri noći)", navode u TONS-u.
 
Kako dalje navodi TONS, značajna promena usledila je nakon promocije u decembru 2018. godine kada je ova organizacija prvi put pred kompanijama koje se bave nautičkim turizmom na Dunavu, promovisao Novi Sad kao poželjnu turističku destinaciju.
 
"Tako je prema podacima Agencije za upravljanje lukama, na pristaništima u Novom Sadu u 2019. godini pristalo 429 putničkih brodova, što predstavlja povećanje u odnosu na prethodnu godinu za 22,92 odsto, a iskrcalo se 55.132 putnika što predstavlja povećanje u odnosu na prethodnu godinu za 18,21 odsto. Najviše brodova je pristalo u junu i julu (po 72 u svakom mesecu), a u septembru se iskrcalo najviše putnika (9.224)", navodi dalju statistiku ova organizacija.
 
Kako ističu, 2020. godina za Novi Sad predstavlja značajnu godinu promocije Evropske prestonice kulture 2021. godine, ali i obeležavanje 20 godina od prvog Egzit festivala, kao i nastavak promocije Novog Sada kao destinacije za mlade i Omladinske prestonice Evrope.
 
"Već tokom prve polovine godine pokrenućemo kampanju na najvećoj svetskoj platformi za putovanja Trip Advisor", najavljuje TONS. 
  • Mastodont

    30.01.2020 16:25
    @/

    Sve je dobro dok ne vide tvoju telepsku ruinu I pomisle da su u ratnoj zoni.
  • /

    30.01.2020 09:39
    /
    'turisti'
    pazi ponosa kada im pokazujete liman iz onog blekendeker autobusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti