Razmatraće se privremeno raspuštanje škola u Vojvodini zbog gripa

Ukoliko broj obolelih od gripa i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu biće razmotreno upućivanje predloga za privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana, saopštavaju iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.
Razmatraće se privremeno raspuštanje škola u Vojvodini zbog gripa
Foto: 021.rs
Naime, u Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta.
 
Zbog toga je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo preporučio rukovodstvu svih bolnica u Vojvodini zabranu ili ograničenje poseta pacijentima i ta mera biće na snazi dok ne dođe do smanjenja broja obolelih od gripa, kao i smanjenja intenziteta aktivnosti virusa na nizak nivo.
 
U utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obaviće sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine novu procenu situacije.
 
Podsetimo, kako je 021 pisao, epidemija gripa u Novom Sadu još nije proglašena, iako je primetan veliki broj obolelih, naročito među decom školskog uzrasta.
  • Срето

    11.02.2020 11:09
    Консултације
    Зорка: Ја бих то назвао консултације, јер живимо у истој земљи. То што у Војводини није распуст је због структуре овдашњег становништва, односно прославе Божића. Не трпајте плитику тамо где јој није место.
  • Zorka

    11.02.2020 06:54
    Srbija
    Ocigledno ne smeju nista odlucivati bez dozvole iz BG. Tamo je raspust uveliko pa ih bas briga za nas u Vojvodini.
  • aninimno

    11.02.2020 06:44
    grip
    Mislim da bi imalo dosta smisla da se škole raspuste. U mojoj školi fali veliki broj dece i nema smisla da se ništa po tom pitanju ne učini. Vidim da mnogi ljudi kažu da nema smisla za raspustom jer je u Novom Sadu prošao virus... žao mi je što ću ovo morati da im kažem, ali nije samo Novi Sad Vojvodina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti