Deca koja su izlečena i deca obolela od raka u subotu na Trgu slobode pozivaju na zagrljaj

Svetski dan dece obolele od raka obeležava se u subotu, 15. februara, u 40 gradova u Srbiji, pa tako i u Novom Sadu.
Deca koja su izlečena i deca obolela od raka u subotu na Trgu slobode pozivaju na zagrljaj
Foto: 021.rs
Inicijativu za obeležavanje ovog dana predvodi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), koje na Trgu slobode priprema poseban program, sa dva dečja hora, simboličnim puštanjem balona i novinom u programu - kolektivnim zagrljajem.
 
Kako za 021 kaže Teodora Todorović iz Nurdora, dečji horovi nastupaju s idejom da upravo deca podržavaju decu, uzimajući u obzir činjenicu da će na Trgu slobode biti prisutna i izlečena deca, ali i mališani iz mesta širom Vojvodine koji upravo biju svoju bitku s rakom. 
 
"Program počinje u 12 časova nastupom dečjih horova, a u 13 časova će naša izlečena deca pustiti balon u obliku srca ka nebu, za podršku deci koja se sada leče i kojima je potrebno da znaju da nisu sama, ali i u čast dece koja nažalost više nisu sa nama. Ovogodišnji slogan nam je: 'Mnogo je važno da zagrliš snažno', te će prisutni građani u odbrojavanju od 10 do nule na svakoj cifri zagrliti nekog drugog u svojoj blizini. Simbolično, preko celog trga imaćemo kolektivni zagrljaj", navodi Todorovićeva za naš portal.
 
Inače, Nurdor još uvek radi na svom novom projektu, a reč je o roditeljskoj kući u Beogradu. Naime, sopstvenim sredstvima i pomoću donacija humanih građana, Nurdor podiže novi dom za decu koja su na lečenju i njihove porodice, koji nemaju mogućnosti da konstantno tokom lečenja putuju od kuće do bolnice. Naša sagovornica kaže da su kapaciteti u Beogradu trenutno nedovoljni.
 
"Zato možete da nas podržite i svaka donacija koju date na Trgu slobode u subotu ili direktno nama u bilo kom trenutku, usmerava se za ovaj projekat i novi dom", dodaje Teodora Todorović iz Nurdora.
 
Kako je bilo na obeležavanju ovog dana prošle godine u Novom Sadu saznajte OVDE.
  • Istine

    11.02.2020 04:45
    "Knjige braćo..."
  • Mela

    10.02.2020 17:25
    Hmm, da...
    A budžetska rezerva će se utrošiti na mantijaša, Dodikovce i slične

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.