Predstavljena 3D virtuelna tura kroz Petrovaradinsku tvrđavu uz Torbicu iz "Državnog posla" kao vodiča

Posetioci iz celog sveta odsad će moći da upoznaju Petrovaradinsku tvrđavu i preko virtuelne 3D ture, koju je danas prezentovala Exit fondacija u Galeriji Matice srpske.
Virtuelna tura kroz tvrđavu upoznaje posetioce sa lepotama, istorijskim činjenicima, ali i aktuelnostima vezanim za Tvrđavu, dok je interaktivni vodič za sve posetioce jedan od članova serije "Državni posao" i ujedno istoričar po profesiji, Nikola Škorić
 
Ovaj glumac na sebi svojstven i duhovit način dočekuje posetioce i priča im legende o alama i mačkama, o petrovaradinskom zatvoru i brojne druge priče, mitove i zanimljivosti, a koji su deo bogate istorije Petrovaradinske tvrđave. 
 
Virtuelna 3D tura kroz Petrovaradinsku tvrđavu je rezultat projekta "Savremena i tradicionalna kulturno-turistička ruta" (CULHUSRBTOUR), u okviru Interreg - IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, koji su 2018. pokrenuli Exit fondacija i Nacionalni park baštine "Onte" u Opustaseru.
 
"3D virtuelna tura Petrovaradinskom tvrđavom je nastavak dugoročnih aktivnosti Exit fondacije na turističkom brendiranju i promociji kulturnog nasleđa Novog Sada i Srbije na inovativan i zanimljiv način. Imamo bogato kulturno nasleđe u našem okruženju, koje se može uz pomoć kreativnog sektora popularisati i promovisati na savremen način, i zatim dobiti ekonomsku održivost i zaštitu kroz razvoj kulturnog turizma. Ova svojevrsna fuzija kulturnog nasleđa, kreativnih industrija i turizma je nešto u čemu Srbija i naš region imaju veliku šansu da postanu prepoznatljivi u globalnim razmerama", izjavio je predsednik UO Exit fondacije Ivan Petrović.
 
3D virtuelna tura dostupna je svim korisnicima računara i pametnih mobilnih telefona, a u avanturu se mogu uputiti preko sajta Exit fondacije kao i putem zvaničnog sajta projekta CULHUSRB Tour. 
 
U okviru događaja "Petrovaradinska tura - 3D virtuelna avantura" danas u Galeriji Matice srpske prezentovana je i studija o novoj kulturno-turističkoj ruti između Novog Sada i Nacionalnog parka baštine u Opustaseru u Mađarskoj, a održana je i panel diskusija "Kulturno istorijsko nasleđe, kreativne industrije i nove tehnologije".
  • Festung

    14.02.2020 08:25
    daleko je to od 3D al aj dobro kad exit kaze
  • Lazo

    13.02.2020 19:28
    @ex chapman
    Samo kod tebe.
  • ex chapman

    13.02.2020 13:44
    Torbica
    jel to samo kod mene ne radi ili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti