Bombaški napad na Grbavici: SZS upire prstom u gradonačelnika, SNS zgrožen prozivkom

Nakon sinoćnje eksplozije bombe u kojoj je lakše povređen Slobodan Milutinović zvani Snajper (34), ranije osuđivan zbog trgovine narkoticima i nasilničkog ponašanja, danas su reagovale i stranke, osuđujući ovakav akt na ulicama Novog Sada i pozivajući policiju na bržu reakciju.
Novosadski ogranak "Saveza za Srbiju" traži da povodom tog sučaja policija sasluša i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Oni su medijima poslali fotografije ranijih javnih događaja iz Gradske kuće.
 
"Njih dvojica su se javno sastali više puta i pri tom pokazali očiglednu bliskost koja ukazuje na to da gradonačelnik dobro poznaje čoveka čiji je automobil sinoć "odleteo" u vazduh na Grbavici, odmah pored igrališta Osnovne škole", navodi SzS u saopštenju. Oni napominju da Milutinović slovi za vođu grupe "žestokih" momaka sa Grbavice koja radi za Srpsku naprednu stranku u svim izbornim kampanjama u Novom Sadu, što znači da i po tom osnovu sarađuje sa Vučevićem, pa je "osnovana pretpostavka da potpredsednik SNS-a zna kojim poslovima se Milutinović bavi, a u kojim nesumnjivo treba tražiti i motiv i nalogodavce sinoćnog napada". 
 
Novosadska organizacija SzS-a ističe da snažna eksplozija u ranim večernjim satima, na vrlo prometnom mestu i neposredno pored škole i pijace, nesumnjivo još jednom potvrđuje da "Novim Sadom gospodare bande narkodilera i drugih kriminalaca pod zaštitom vlasti i uz vrlo rečitu ćutnju policije i drugih državnih organa koji su dužni da obezbede red i mir u gradu".
 
Srpska napredna stranka je najoštrije osudila jučerašnji događaj uz navode da veruju da će nadležni organi, kao i do sada, učiniti sve da u najkraćem roku rasvetle sličaj i procesuiraju vinovnike.
 
Istovremeno, kako dodaju, Gradski odbor Srpske napredne zgrožen je saopštenjem Saveza za Srbiju, kojim se upire prstom u gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i traži njegovo saslušanje pred istražnim organima povodom ovog slučaja. 
 
"Koliko morate da budete u glibu sopstvene mržnje i zla, pa da pravite ovakve aluzije i da pokušavate da fabrikujete takve slučajeve? Pišući ovakvo saopštenje valjda ste pošli od sebe i od vremena kada je vladala vaša "žuta banda kriminalaca", kada je Srbija tonula dok ste se vi bogatili sa vašim kriminalcima i tajkunima. Za razliku od onih koji se pod raznim pseudonimima kriju po mišijim rupama na društvenim mrežama i svakodnevno truju građane lažima, funkcioneri Srpske napredne stranke u svakom trenutku dostupni su istražnim organima", navode u SNS-u.
 
Inače, fotografija dostavljena medijima na kojoj se gradonačelnik rukuje sa Milutinovićem je iz juna prošle godine kada je u Gradskoj kući priređen prijem za rukovodstvo i igrače FK Kabel koji su tada bili izborili plasman u Prvu ligu Srbije i osvojili kup grada Novog Sada, a sam Milutinović je deo najužeg rukovodstva.
  • bora

    17.02.2020 13:39
    @Drakce
    On je finansijski genije.Treba u politici.
  • Rade

    17.02.2020 12:06
    Cuj oni su zgrozeni a tek mi gradjani sto smo zgrozeni tolikom kolicinom lopovluka, bahatosti i primitivizma, grad i gradjani su zrtve njihovih kombinacija i manifetluka svakakve vrste
  • Nemanja

    16.02.2020 19:49
    @drr
    Ne greska, Milosevic je pao kada su mu otkazali poslusnost Pavkovic, Legija (JSO) i oligarsi Srbije. Navijaci su samo "jednokratno meso" za povremenu kriminalnu upotrebu u korist vlasti (DB/BIA). Posle toga idu ili pod zemlju ili u zatvor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti