FOTO: Otvorena izložba fotografija i revija filmova "Dani igre"

Manifestacija "Dani igre", odnosno revija igranih i dokumentarnih filmskih ostvarenja pod pokroviteljstvom DDOR osiguranja, Beogradskog festivala igre i KCNS, održava se u Kulturnom centru Novog Sada do 19. februara.
FOTO: Otvorena izložba fotografija i revija filmova "Dani igre"
Foto: 021.rs
U okviru svečanog otvaranja revije prikazan je film "Tajler Pek, balet sada" - dokumentarac koji prati snimanje američkog televizijskog šou programa, čije je jedno izdanje uređivala Pek, primabalerina Njujork siti baleta.
 
Direktorka i osnivačica Beogradskog festivala igre Aja Jung posebno ističe izložbu fotografija koja prati manifestaciju.
 
"U pitanju je američki fotograf Rob Vudkoks koji je ove godine ponudio neke od svojih radova za taj glavni vizual i za glavnu priču u Beogradskom festivalu igre i primetićete te vizuale na svim materijalima koji najavljuju Beogradski festival igre. Ove godine se festival održava pod sloganom 'čista senzacija', a fotografije Roba Vudkoksa su zaista senzacionalne", navodi Jung.
 
 
Ova manifestacija uvod je u Beogradski festival igre čiji će se deo održati i u Novom Sadu.
 
Jung između ostalog najavljuje gostovanje Njujork siti baleta, nastup baleta "Frankfurt" sa Beogradskom filharmonijom, balet "Džez Montreal" napravljen na muziku Leonarda Koena, zatim plesne trupe iz raznih delova sveta kao što su Argentina i SAD.
 
U Novi Sad dolazi argentinska trupa "Un Poyo Rojo", "Body Traffic" iz Los Anđelesa i velika zvezda brodvejske step igre Džejson Semjuel Smit. 
 
 
DDOR osiguranje šestu godinu pruža podršku realizaciji Beogradskog festivala igre.
 
Đorđo Markeđani, predsednik DDOR osiguranja, naglasio je da osiguravajuća kuća treba i može da pomogne razvoj kulture u zemlji u kojoj posluje.
 
Program revije obuhvata projekcije 12 ostvarenja, a filmovi će se prikazivati do 19. februara.
 
RASPORED PROJEKCIJA
 
14.02. Igrajmo (21h)
15.02. Podudarnost (17h)
15.02. Polina (19h)
15.02. Biti Ti Džouns (21h)
16.02. Živ i mrda (17h)
16.02. Crveni paviljon (17h)
16.02. Koraci na sceni (19h)
16.02. Saburo Tešigavara, Nevidljivi igrač (21h)
17.02. Pustinjski igrač (19h)
17.02. Igra (21h)
18.02. Balet sada (19)
18.02. Podudarnost (21h)
19.02. Margo (20:30h)
 
Cena karte je 100 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.