FOTO: Novosađani obeležili Svetski dan dece obolele od raka

Novosađani su obeležili Svetski dan dece obolele od raka zajedničkim zagrljajem na Trgu slobode.
FOTO: Novosađani obeležili Svetski dan dece obolele od raka
Foto: Dragana Prica

Inicijativu je, kao i svake godine, pokrenulo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), koje je pozvalo prisutne da pruže punu podršku mališanima koji su oboleli od raka i trenutno su na lečenju. Ovogodišnji slogan bio je "Mnogo je važno da zagrliš snažno".

Prisustvom su druženje uveličali i mališani koji su pobedili rak i nastavili da budu podrška i inspiracija drugima. 

Program na Trgu slobode uključivao je nastupe dečjih horova, kao i tradicionalno puštanje balona u vazduh, ove godine u 13 časova. Pušten je simbolično jedan balon, dok su prisutnima podeljeni baloni u zaštitnoj zelenoj boji Nurdora.

Građane je pozdravila predsednica Nurdora Joland Korora, dobitnica ovogodišnjeg priznanja Grada Novog Sada, Februarske nagrade.

Svetski dan dece obolele od raka obeležava se svake godine 15. februara, a u Srbiji je obeležen u ukupno 40 gradova.

  • stevica

    18.02.2020 09:17
    Premijerka
    Premijerka najavila donaciju od 2.000.000 evra Albaniji. Zna li ona za ovu i svu drugu decu u nasoj zemlji? Zar ne postade i ona mama (ili tata) pre godinu-dve?
  • Švedska

    15.02.2020 20:16
    ?
    Svaka čast Novosadjani. Ponosan sam na vas i vaše veliko srce. Gradonačelnik i gradska uprava imaju mnogo toga da nauče od vas. Možda ove godine neraspišu još jedan tender za ideju pešačko-pecaroškog mosta i bace jedno 7 miliona dinara.....
  • Snežana

    15.02.2020 19:18
    Samo
    veliki nakolon za gđu Joland Korora, poštovanje za Nurdor i velike, velike želje da ova deca ozdrave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti