Zamenica ombudsmana apelovala na medije zbog dece iz Alibunara u Dečijem selu

Zamenica zaštitnika građana za prava deteta Jelena Stojanović posetila je sa saradnicima Dečije selo u Sremskoj Kamenici u kome je smešteno šestoro dece iz opštine Alibunar.
Zamenica ombudsmana apelovala na medije zbog dece iz Alibunara u Dečijem selu
Foto: 021.rs
Ona je apelovala na medije da prilikom izveštavanja o toj deci ne objavljuju informacije koje mogu urušiti njihovo dostojanstvo i integritet. Cilj posete je, kako je Stojanović navela, prikupljanje informacija o postupku prijema dece i upoznavanje sa smeštajnim uslovima u kojima deca borave.
 
U razgovoru sa direktorom Mirkom Jankelićem i zaposlenima u Dečjem selu, zamenica zaštitnika građana je obaveštene o merama koje su preduzete u zaštiti interesa dece.
 
Stojanović je apelovala na medije da se prilikom izveštavanja o šestoro dece iz Alibunara vode pre svega najboljim interesom dece i da ne objavljuju informacije koje mogu urušiti njihovo dostojanstvo i integritet.
 
Šestoro dece iz Alibunara smešteno je u Dečje selo, pošto je RTS objavio da ona žive i sama se staraju o sebi pošto su ostavljena od roditelja. Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole Centra za socijalni rad Alibunar posle medijskih priloga o teškom položaju šestoro dece, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je konstatovan niz propusta u radu Centra za socijalni rad.
  • Dark Veber

    16.02.2020 10:44
    Ja sam presrećan što su ova deca u dečijem selu, voleo bih da ih zagrlim sve! Neće više morati da rade ni po kući niti da idu u nadnicu. Neće se smrzavati, gladovati. Imaće zdravstvenu zaštitu, negu, pažnju, drugare, obrazovanje, podršku. Objavljujete mediji što više o njima, JA IH VOLIM!!!! A institucije neka se pokriju ušima, npr dotička obudsmanka, kao i socijalna služba iz Alibunara. Hvala mediji za ovu priču, kojom je promenjen život ove dece.
  • Dete

    16.02.2020 09:00
    HAOS
    A, pa vidimo kako se do sada brinulo. Zamenica ombudsmana se baš i nije mešala u svoj posao. Integritet je upravo deci sačuvan. Da nisu novinari objavili deca bi se i dalje mučila a njihova majka bezbrižno spavala.
  • Marina

    15.02.2020 22:31
    Pitanje
    A gde je do sada bila ta g-dja zamenica Ombudsmana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.