Nožinić: Ko neće na Štrand, ima druge plaže

Štrand 1.maja zvanično otvara kapije jubilarne, stote kupališne sezone.

Štrand 1.maja zvanično otvara kapije jubilarne, stote kupališne sezone. Upravni odbor "Gradskog zelenila" doneo je odluku da ulaz na plažu za vreme prvomajskih praznika bude besplatan. Međutim, zahtev Reformista Vojvodine da se potpuno ukine naplata ulaza na novosadsko kupalište, portparol "Zelenila" Ivan Nožinić ocenjuje kao nerealan.

"Štrand je uređena plaža i njeno održavanje na godišnjem nivou košta oko 65 miliona dinara. Gradsko zelenilo od prodaje karata ima prihod od 25 miliona, što može da pokrije otprilike trećinu troškova. Novi Sad sem Štranda ima i veliki broj prelepih divljih plaža, pa ko nije spreman, ili nije u mogućnosti da izdvoji novac za ulaznicu za koju dobija maksimalnu bezbednost, komoditet i mnoštvo sadržaja, može da ide na druga kupališta", navodi Nožinić za Radio 021.

On podseća da se cena ulaznica neće menjati u odnosu na prethodnu sezonu. Dnevna ulaznica košta 50 dinara, dok deca uzrasta do sedam godina ne plaćaju kartu. Počela je i prodaja sezonskih karata po ceni od 1.045 dinara, odnosno 850 sa popustom. Na taj iznos potrebno je dodati još 300 dinara za izradu karte, koja je plastificirana i zaštićena od falsifikovanja.

Reformisti Vojvodine, inače, traže da se Novosađanima omogući da na Štrand idu besplatno, kao što je to slučaj sa beogradskom Adom Ciganlijom. Potpisivanje peticije sa tim zahtevom nastaviće se 2. maja. (D.B)

  • dada

    06.05.2011 17:08
    Šta rekoh prekjuče?
    Lepeze i 20.000 monografija. Foto.
    Lepo.
    I nemojte da portneznalica više kuka kako se nema i kako je patnja sa tim Štrandom!
    Citat od 28.04. ove godine: "Štrand je uređena plaža i njeno održavanje na godišnjem nivou košta oko 65 miliona dinara. Gradsko zelenilo od prodaje karata ima prihod od 25 miliona, što može da pokrije otprilike trećinu troškova….“, a iz: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Nozinic-Ko-nece-na-Strand-ima-druge-plaze.html#JOSC_TOP
  • dada

    03.05.2011 09:44
    Od JUL, preko NS, DSS do RDS

    A kada ja svojevremeno napisah da je od 01.01.2007 do 31.12.2007. godine (zelenilov konto 433001003), plaćeno Studentskoj zadruzi „Alfa“ iz Novog Sada samo 18.753.108,94 din (preko 18 miliona, a sa dugom iz prethodne godine 19.325.745,39 din), ne da me ovde verni poštovaoci lika i dela Tomislava Bokane ispljuvaše i isprozivaše.
    Za neupućene: Lik sa "delom" tada je bio direktor Kupališta „Štrand“, a Studentska zadruga „Alfa“ – njegovo vlasništvo!
  • Prazan, jer zivim u unustenom

    02.05.2011 19:22
    ... nazalost RODNI gradu....


    Adu finasira direktno grad Beograd, zato je ulaz dzabe, a Rodni tj. Grad Novi Sad, NE finasira Strand, Strand se sam finansira, od ulaznica, lokala, reklamnog prostora i verovali ili ne pokriva ostale sektore Zelenila!!!!!


    A Nozinic je naravno prosuo buvu za tolike pare....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti