Poslanica radikala napustila stranku zbog najave ulaska Jutke u SRS, radikali sumnjaju da je to razlog

Poslanica Srpske radikalne stranke i jedna od potpredsednica Skupštine Vojvodine Smiljana Glamočanin Varga napustila je, uz još nekoliko partijskih kolega, radikale i osnovala svoj pokret.
Poslanica radikala napustila stranku zbog najave ulaska Jutke u SRS, radikali sumnjaju da je to razlog
Foto: 021.rs
Ona je osnovala "Pokret za Banat" i to saopštila na društvenim mrežama. Do kraja mandata, ipak, ostaje potpredsednica Skupštine Vojvodine.
 
List Blic prvi je saopštio da su za samo desetak dana predsednici banatskih okruga SRS podneli ostavke - u pitanju su koordinatori srednjobanatskog Ivica Milankov, severnobanatskog okruga Dragan Stjepanović i južnobanatskog okruga Smiljana Glamočanin Varga.
 
"Pokret za Banat je patriotsko udruženje građana, otvoreno za sve ljude koji žive u Banatu, ili jednostavno vole Banat. U Banatu živi mnogo nacija, živimo u slozi, delimo istu zemlju, isto nebo i nažalost iste mnogobrojne probleme. Dobrodošli su svi koji se nisu ogrešili o otadžbinu i narod i svi koji su spremni da se vredno i pošteno bore za bolji život svih u Banatu!", napisala je Smiljana Glamočanin Varga na svom fejsbuk profilu, uz fotografiju članova novog pokreta.
 
Ono što je ova poslanica navela kao razlog za napuštanje Srpske radikalne stranke je bahatost najviših funkcionera partije, ali i najavu da bi novi član SRS mogao da postane bivši predsednik optine Brus Milutin Jeličić Jutka, optužen za seksualno uznemiravanje i trenutno zbog toga na sudu. 
 
"Znate, ja imam ćerku, svi imamo u okruženju i prijatelje i rođake i kumove i komšije koji imaju ćerke i sestre, mi zaista ne želimo da živimo u državi u kojoj će takve ličnosti zapošljavati žene", izjavila je za RTV Glamočanin Varga.
 
Ona danas na sednici Skupštine Vojvodine nije bila dostupna za izjavu. Predsednik poslaničke grupe SRS u Skupštini Vojvodine i predsednik Gradskog odbora SRS u Novom Sadu Đurađ Jakšić kaže za 021 da sumnja da je razlog zbog kog je njegova koleginica napustila partiju ono što je ona navela.
 
"Čuo sam za to. Komentara tu nekog velikog nema. Daleko joj lepa kuća. Ubeđen sam da će odlazak Smiljane Glamočanin Varga biti veliko pojačanje za Srpsku radikalnu stranku i da ćemo mi, u prvom redu u Pančevu, odakle je Glamočanin Varga, imati daleko bolji izborni rezultat. To je osoba koja ima čitavu kolekciju različitih partijskih knjižica - čini mi se da samo nije bila u Savezu vojvođanskih Mađara kod Ištvana Pastora i u ligi socijaldemokrata Vojvodine kod Nenada Čanka. Sva je prilika, imajući u vidu da se zove 'Pokret za Banat', da će kod Čanka i da završi", poručuje Jakšić.
 
Na pitanje šta će ovo da znači za (oslabljenu) poslaničku grupu radikala u Skupštini Vojvodine, Jakšić kaže da ova izmena neće značiti ništa novo.
 
"Imamo dovoljan broj članova, a radikali su za čitav mandat bili najžešća opozicija naprednjačkom režimu u Pokrajini. Da li vi verujete da je razlog za napuštanje stranke ulazak ili potencijalni ulazak nekog čoveka u SRS? Mislim da je nešto potpuno drugo po sredi, u prvom redu panični pokušaj da se domogne još jednog mandata. Da li će to biti kroz SPS, naprednjake ili drugu partiju, to će se videti. Sa potpredsedničkog mesta u Skupštini Vojvodine pojedinima je veoma teško da se odreknu privilegija, koje nisu male. A te privilegije su steknute zahvaljujući Srpskoj radikalnoj stranci", poručuje Đurađ Jakšić.
  • Dejan

    21.02.2020 22:06
    Srb-i
    A gospodja i taj jutka samo slusaju naredjenja od hrvackoga konvertita a on od sluzbe ! Narodna igranka a vi narode navijajte ko je bolji !!!
  • dragan perković

    21.02.2020 21:38
    Ah
    Pitajte Jakšića ako ima toliko partijskih knjiźica zašto su je primili u SRS,zašto su joj dali mesto pot predsednice stranke.Daleko ti lepa kuća Jakšiću iako nisi iz Srbije.
  • pera

    21.02.2020 20:49
    ..
    Sad ce za dobrobit "nase dece" da izadju na izbore. Get it?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti