Najskuplje kuće prodate na Banatiću i Detelinari, garaža košta 24.000 evra

Najskuplje kuće u Novom Sadu prodate su u ulicama Jovana Hranilovića i Kopernikovoj, po ceni od 1,5 miliona evra, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda.
Najskuplje kuće prodate na Banatiću i Detelinari, garaža košta 24.000 evra
Foto: 021.rs
Skupe kuće su kupovala uglavnom pravna lica, najverovatnije zbog izgradnje stambenih kompleksa. Tako je u Novom Sadu za kuću sa podrumom, prizemljem i jednim spratom isplaćeno 600.000 evra.
 
Dva objekta u Ulici Radoja Domanovića na Salajci prodana su po ceni većoj od 450.000 evra. Za kuću i garažu ukupne površine 177 kvadratnih metara izdvojeno je 480.000 evra, dok je prizemnu kuću sa površinom od 115 kvadratnih metara dato 460.000 evra. Međutim, same parcele na kojima se nalaze ovi objekti nekoliko su puta veće. 
 
Najatraktivnija lokacija za stan bila je u "Pupinovoj palati", gde je prosečna cena kvadrata 1.956 evra, dok je za najskuplji kvadrat potrebno izdvojiti više od 285.000 dinara, pokazuju podaci RGZ-a.
 
Kada je u pitanju starogradnja, prosečna cena kvadrata bila je 1.101 evro, a najviša je prelazila 330.000 dinara. Nasuprot tome, za kvadrat novogradnje u proseku je trebalo izdvojiti 140.000 dinara. 
 
Cena kvadrata u Novom Sadu je u konstantnom rastu u poslednjih pet godina. U 2015. godini bilo je potrebno izdvojiti 843 evra, dok je sada potrebno izdvojiti 260 evra više. Kvadrat u Novom Sadu je drugi najskuplji u Srbiji, odmah iza Beograda, i zajedno sa prestonicom beleži najveći rast vrednosti. Najviša postignuta cena za garažno mesto je u "Pupinovoj palati", koje košta 24.000 evra, odnosno približno 250.000 dinara po metru kvadratnom. Prosečna cena poljoprivrednog zemljišta u Južnobačkom okrugu iznosila je 10.350 evra po hektaru, što ga čini najskupljim u Srbiji.
 
Za poslovni prostor najviša cena po ugovoru postignuta je upravo u Novom Sadu. U pitanju je starogradnja na Bulevaru oslobođenja, te je za pet poslovnih prostora izdvojena 3,3 miliona evra, odnosno 2.618 po metru kvadratnom. Takođe, po ugovoru je dostinuta i najviša cena za zemljište u privrednoj zoni - 3,7 miliona evra.
  • Krle

    07.03.2020 04:03
    @Srki
    A ko diktira odgovornost? Niko? Kriminalno i korumpirano pravosudje ce da odluci? Ko ce odgovarati u slucaju ostecenja/rusenja od zemljotresa, vetra, manjka armature,...? Zato su na zapadu licence i odgovornost vezane za gradj. firmu i vlasnika gradj. firme.
    Radio sam i neke sanacije pa mi je poznato sta se radi, pritom nisam hteo niti zelim da budem sudski vestak upravo iz ovih razloga. Koliko sam samo cuo tuzbi od strane kupaca prema investitorima. advokati samo trljaju zadovoljno ruke.
    Ovo drustvo je duboko bolesno u svakom smislu i zato ide gde ide. Nema mu pomoci.
    Nista tebi licno upuceno, vec opstem mentalnom stanju u ovoj blesavoj zemlji.
  • Za Srkija

    05.03.2020 07:29
    Vidi druže, “ne” se piše odvojeno od glagola.
  • Srki

    04.03.2020 13:31
    Za krleta
    Vidi druže niko te nepita šta si završio od škole itd. Svako te pita imaš li para ili ne onaj koi ima para i ulaže novac sigurno nije naivan da kupi na neviđeno bez neke garancije itd. Zato ko ima para on diktira i cenu i gradnju i enterijer i materijal. Nevredi ti škola i iskustvo bez para ovo je neko suludo vreme gde se sve meri sa parama. Ako nisi svoje znanje unovčio nevrediti ništa diploma i znanje znam da je žalosno ali je to realnost kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti