Najbolji stručnjaci Eurolaba rešavaju sve dileme koje imate oko tretmana podmlađivanja

Minimalno invazivne estetske procedure postale su hit u svetu, ali i kod nas, jer postižu odlične rezultate bez operacija koje zahtevaju dug oporavak, a i finansijski su dostupnije nego hirurške estetske intervencije.
Najbolji stručnjaci Eurolaba rešavaju sve dileme koje imate oko tretmana podmlađivanja
Foto: Pixabay
Budući da se o ovakvim intervencijama retko priča kod nas, način na koji funkcionišu procedure kao što su mezoterapija, terapija faktorima rasta i lifting, nije poznat svima. Takođe, ljudi često imaju sumnje oko vremena kada bi trebalo da se odluče za podmlađivanje.
 
U Poliklinici Eurolab koja ima najsavremeniji "anti-aging" centar u Novom Sadu kažu da nakon 25. godine života, zavisno od tipa i kvaliteta kože, minimalno invazivne estetske intervencije mogu povremeno da se predlože klijentima, mada potreba za estetskim procedurama postaje realna tek posle 30. godine života, bilo da se radi o ženama ili muškarcima.
 
 
Najbolji stručnjaci ove poliklinike rešavaju sve dileme koje imate oko minimalno invazivnih estetskih intervencija, ali i preporučuju najuspešnije procedure.
 
Mezoterapija
 
Mezoterapija je efikasna metoda kojom se aktivne supstance injekciraju u srednji sloj kože. Ovaj tretman popularan je među mnogim holivudskim zvezdama, upravo zato što pruža brze i sigurne rezultate.
 
U suštini, mezoterapija je najviši nivo održavanja kože u dobroj kondiciji, što značajno odlaže potrebe za ozbiljnijim hirurško-estetskim intervencijama.
 
Mezoterapijski tretmani koji su najčešće zastupljeni kod nas:
 
  • Mezoterapijsko podmalađivanje kože lica i vrata podrazumeva unošenje hijaluronske kiseline i vitaminskog koktela u površne slojeve kože i na taj način stimuliše sintezu kolagena, poboljšava cirkulaciju kroz krvne sudove kože, kao i njenu detoksikaciju. Terapija se izvodi na 10 i 20 dana.
  • Zatezanje naborane kože i kože koja je izgubila elastičnost i deluje opušteno. Iskustva u Eurolabu su da su lice, vrat, podbradak, dekolte, koža na stomaku, zadnjica i butine najčešća tretirana područja.
  • Mezoterapija kose znatno utiče na smanjenje ćelavosti i daje izvanredne rezultate u smislu povećanja broja, rasta i gustine dlaka kose. U Eurolabu preporučuju kombinovanje mezoterapije i unošenje faktora rasta.
PRP – Terapija faktorima rasta
 
Uticaj faktora rasta na usporavanje procesa starenja je od izuzetnog značaja. Ćelije koje obiluju faktorima rasta i cirkulišu putem krvi kroz čitav organizam su trombociti odnosno krvne pločice.
 
"Izolovanje faktora rasta iz trombocita se sprovodi specijalnim postupkom tretiranja krvi klijenta kojim se dobija autologa plazma bogata trombocitima, skraćeno PRP. PRP je koncentrat trombocita u maloj zapremini plazme. PRP je takođe koncentrat sedam glavnih faktora rasta koji stimulišu umnožavanje ćelija vezivnog tkiva i stvaranje novih krvnih sudova te aktivaciju fibroblasta i stvaranje novog kolagena", objašnjavaju stručnjaci iz Eurolaba.
 
 
PRP se danas veoma često koristi u estetskoj medicini dajući izvanredne rezultate u podmlađivanju kože i vraćanju njenog tonusa, lečenju ožiljaka od akni i podsticanju ponovnog rasta kose. Može se kombinovati sa mezoterapijom, i upravo tada, smatraju u Eurolabu, dobijaju se najbolji rezultati.
 
Zahvaljujući tome što je potpuno prirodna i efikasna procedura, PRP ima pravo sledbeništvo među poznatima poput Anđeline Džoli i Kim Kardašijan, a postaje i sve zastupljenija među najširom populacijom.
 
Upravo zbog sve češće primene ove metode, važno je izabrati sertifikovanog lekara koji može ispratiti sve faze, počevši od vađenja krvi pa do pravilne pripreme dobijenog koncentrata.
 
U zavisnosti od slučaja preporučuju se tri tretmana u razmacima od po nekoliko nedelja/meseci. Kako bi se održavali postignuti rezultati preporučuje se jedan tretman godišnje ili jedan u dve godine.
 
Lifting kože, podmlađivanje vagine i spolljnih genitalija (Exilis Ultra 360, Exilis Ultra 360 FM)
 
Lifting je jedna od najpoznatijih metoda podmlađivanja. Radi se simultanom kombinacijom radiofrekvnentih i ultrazvučnih talasa brzo i bezbolno, bez hirurških procedura. Neželjeni efekti kao što su pečenje, crvenilo i iritacija kože izuzetno su retki.
 
U Eurolabu se za llifting koristi fantastičan aparat (Exilis Ultra 360) koji tretira 20 kritičnih delova tela na kojima se vide prvi znaci starenja kože. Posebna tehnologija 360 stepeni omogućava ravnomernu raspodelu energije ulrazvučnih i radiofrekventnih talasa na čitavu debljinu kože,potkožnog masnog tkiva i potkožnih mišića.
 
 
Zavisno od regije koja se tretira potreno je sprovesti četiri do šest tretmana, a rezultati su vidljivi već nakon prvog, dok je pun efekat očigledan najkasnije do tri meseca od prve aplikacije. Ova metoda koristi se i za uklanjanje masnih naslaga.
 
Istim aparatom uz upotrebu specijanih nastavaka (Elixlis Ultra 360 Fem) se sprovodi i podmlađivanje vagine i spoljnih genitalija, kao i lečenje blažih oblika spada zidova vagine, mokraćne bešike i debelog creva. Rezultat je znatno veći komfor i uživanje tokom seksualnih odnosa. 
 
Najbolji rezultati dobijaju se kombinacijom ove metode sa magnetnom stimulacijom mišića karlice na magnetnoj stolici.
 
Svi ovi tretmani dostupni su u "anti-aging" centru Eurolaba. Poliklinika Eurolab nalazi se na dve adrese u Novom Sadu, u Laze Nančića 2 i Krilovoj 1.
 
Više informacija može se dobiti na njihovom veb sajtu (vidi OVDE) ili na brojeve telefona 021/63-22-22- 1, 065/63-22-22-1 (Krilova), odnosno 021/270-44-44 i 065/270-44-44 (Laze Nančića).

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti