Uskoro počinje dogradnja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

Pokrajinska vlada je danas donela rešenje da se Medicinskom fakultetu u Novom Sadu iz tekuće budžetske rezerve usmeri 60 miliona dinara za sufinansiranje dogradnje postojećeg objekta ove obrazovne ustanove.
Uskoro počinje dogradnja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Tokom marta ove godine, počeće prva faza izgradnje novog objekta Medicinskog fakulteta, koji će sa postojećim objektom biti povezan zatvorenim hodnikom. 
 
Objekat će se graditi fazno, a radove će finansirati Fakultet iz sopstvenih sredstava, kao i Pokrajina. U 2020. godini planirano je da se završe grubi građevinski i spoljni zanatski radovi, kao i da se zgrada stavi pod krov.
 
Na sednici Pokrajinske vlade je doneto i rešenje kojim se Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić" u Somboru daje saglasnost za radove na sanaciji krova. Radovi će koštati ukupno 10,3 miliona dinara, a zajednički će ih finansirati Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.
 
Danas je doneto i rešenje o pribavljanju pokretnih stvari u javnu svojinu AP Vojvodine - dijagnostičke radne stanice s naprednim alatima za rano otkrivanje raka pluća za Opštu bolnicu u Vrbasu. Novac za nabavku opreme vredne 3,8 miliona dinara obezbeđen je iz pokrajinskog budžeta. Oprema se nabavlja u okviru Pilot-projekta ranog otkrivanja raka pluća na teritoriji Vojvodine.
  • Mirko

    06.03.2020 05:39
    Ljubav je to, ali i interes
    "Doktorica"
    Osmeh i ljubav su vrlo lekoviti i u političkoj terapiji. Šteta što kao "doktorica" istrajavate na mržnji i tvrdoglavosti. Da, inspekcija je sašila izveštaj o trošenju budžetskih para a vlast konstatovala da su "osumnjičeni" akteri i pored prijava - nevini, dok se ne dokaže suprotno (dokazivenje je sada na sudu). Život ide dalje, fakultet koji se razvija je naša zajednička obaveza, osim vama koji bi da se igrate emocijama.
  • Doktorica

    05.03.2020 16:43
    Bas cudno...
    Dve godine Pokrajinska vlada blati Medicinski fakultet na sve strane, osporava rad i odluke fakulteta, kudi dekanicu, proglasava ih sve lopovima i prevarantima i vidi sad... hoce da "pomognu "istom tom fakultetu.!?Idu izbori...shvatili da su bitku da postave sns dekana izgubili i odjednom postali jaaako brizni . Kakvi likovi! Kakvi nevidjeni prevrtljivci,a mi nazalost slabo pamtimo...
  • Student

    04.03.2020 23:32
    Dzabe
    Mi u sustini dogradjujemo fakultet za Nemacku i ostale evropske zemlje, da bi im iskolovali sto veci broj kadra. 70% studenata posle zavrsenog fakulteta beze iz zemlje 20% volontiraju do beskonacnosti a 10% odmah dobiju posao zna se kako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti