Ređe i noćno farbanje puteva nemoguće

Ređe, kao i noćno farbanje gradskih saobraćajnica, u Novom Sadu trenutno nije moguće.
Ređe, kao i noćno farbanje gradskih saobraćajnica, u Novom Sadu trenutno nije moguće.

Dugotrajnije smese kojima bi se obeležavala horizontalna signalizacija, za dužinu novosadskih puteva nisu isplative, tvrde za Radio 021 u gradskom preduzeću "Put", koje je zaduženo za ovaj posao. Takođe, farbanje nije moguće tokom noći, kaže portparolka JKP "Put", Jelena Stojsavljević.

"Ovaj posao se mora raditi tokom dana, budući da su potrebni posebni temparaturni uslovi. Znate i sami da smo do skoro imali temperaturu tla ispod plus pet stepeni, što je veoma bitno za farbanje horizontalne signalizacije. Imali smo i dosta kiše, veoma vlažan vremenski period, očekivali smo lepo vreme i temperature vazduha iznad 10 stepeni", objašnjava portparolka JKP "Put".

Noćni radovi izbegavaju se i iz razloga bezbednosti radnika, a Jelena Stojsavljević objašnjava da se kada je toplije može raditi noću, ali samo na bulevarima, jer se u manjim ulicama Novosađani žale na buku mašina kojima se na asfalt nanosi farba. Ona dodaje da radnici rade tokom vikenda i praznika, a plan je da prolećno farbanje svih važnijih saobraćajnica bude gotovo pre Poljoprivrednog sajma, ali će to zavisiti od vremenskih prilika.

Farbanje se potom nastavlja u manjim ulicama, a različitim tempom trajaće do polovine novembra. Pred početak školske godine, obavezno se rade pešački prelazi u blizini svih novosadskih škola. (D.S.)

  • alxxl

    05.05.2011 12:46
    signalizacija
    kada već pričamo o signalizaciji,
    zašto se kod raskrsnica bulevara ne obeležava putanja za automobile?

    ovih mesec-dva sam 5 puta sreo kola u suprotnom pravcu!!! jednom sam jedva izvukao živu glavu kod kod kasarne!

    neki namerno, ali neki nenamerno - ne pozavanjući put - jednostavno biraju pogrešnu stranu...

  • Bojan

    05.05.2011 10:22
    http://lh4.ggpht.com/ratkovicmilan/RrNen3Qh0TI/AAAAAAAADDo/iI0gjx6iURY/s800/1281750_signalizacija1_v.jpg
  • dr mile

    05.05.2011 05:51
    Stanari se žale na buku mašina ?? pa kolko traje farbanje 3,5 sata jedna strelica ili je sterelic agotova za 2 minuta a raskrsnica za 15 do 30 minuta ??? Vi kao da ŽELITE da puknete na sledećim izborima ... samo napred ja Vas BAŠ podržavam u tome

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti