Ministar poslao inspekciju u Klinički centar

Zbog sumnje da je jedna žena prošlog petka umrla jer su u novosadskom Urgentnom centru odbili da joj ukažu pomoć upućujući je na Dom zdravlja, u Klinički centar Vojvodine u petak je došao republički zdravstveni inspektor.  
Zbog sumnje da je jedna žena prošlog petka umrla jer su u novosadskom Urgentnom centru odbili da joj ukažu pomoć upućujući je na Dom zdravlja, u Klinički centar Vojvodine u petak je došao republički zdravstveni inspektor.

Ostali istražni organi do sada nisu dolazili u ovu instituciju, a inspektora je poslao ministar zdravlja, Zoran Stanković, nakon što je iz medija saznao šta se desilo. Direktor Kliničkog centra, Dragan Drašković, kaže da su svi zaposleni koji su saslušani pismeno potvrdili da nesrećna žena kobnog dana nije tražila pomoć u Urgentnom centru.

"Kod nas se zavode i one osobe koje se prime bez uputa i one koje se prime s uputom. Znači, svako ko dođe se zavodi. Gospođa D.K. (65) se javljala tokom marta u dva navrata i lečila se u Urgentnom centru zbog preloma ruke. I to su činjenice. Sve ostalo se bojim da su neprovereni navodi", kaže direktor Kliničkog centra.

Na pitanje novinara Radija 021 da li su provereni video zapisi, Drašković je odgovorio da to nije učinjeno: "Ja ne znam da li se snima hodnik. Zbog privatnosti, nisam siguran da hodnik treba da se snima uopšte. Ja sam protiv toga. Videonadzor nije regulisan zakonom. Kompletan objekat jeste pod videonadzorom, ali mislim da se ne vrši zapis hola".

Ipak, u zdravstvenim ustanovama u nekim zemljama snimaju se čak i ordinacije, kako bi posle bilo lakše utvrditi istinu, a Drašković kaže da će javnost obavestiti da li je snimljen eventualni dolazak nesrećne žene u Urgentni centar kobnog dana. Direktor Kliničkog centra odbacuje navode da u Urgentnom centru traže uput pacijentima i ističe da je u danu kada se incident navodno desio evidentirano 19 prijema pacijenata bez uputa.

Dodajmo da je Radio 021, po saznanju da postoji sumnja da je jedna žena umrla zbog neukazivanja lekarske pomoći u Urgentnom centru, kontaktirao policiju, ali nam iz policije još nisu odgovorili šta su preduzeli tim povodom. (D.S.)

  • miroslava

    04.05.2011 07:56
    sramotno
    politika je sve u zdravstvu vojvodine od nazovi demokratskih promena jer samo DS rukovodi, prima svoje kadrove ,prikriva njihove greske i manipulise ne samo parama vec zivotima gradjana jer nemaju pravod a dobiju uslugu do strucnjaka koji su sada marginalizovani vec od partijskih poslusnika koji su se proglasili strucnjacima

    dokle vise ? i pajtic-pajticka, bolinovska-svastika, draskovic i draskovicka
  • sosa

    04.05.2011 06:10
    ajde vec jednom
    ajde da vec jednom pokrenemo temu reketiranja gradjana od strane ministarstva zdravlja
    ovakvih stvari ne bi bilo da nije uvedena institucija "izabrani" lekar
    inace bi usli u prvi dom zdravlja pozalili se sestri na salteru uputila bi vas na slobodnog lekara i on bi dalje radio kako treba
    ovako oni koji imaju "izabranog" a on trenutno ne radi da ne bi placali onog drugog jurnu u urgentni a oni koji nemaju izabranog jer ili nemaju knjizicu ili nece daih se reketira isto tako opet u urgentni
    a mozemo malo i da procackamo ko su salteruse i kako su tamo dospele
    gde su one koje su znale da kazu dobar dan izvolite itd itd
  • kako da zivimo

    03.05.2011 18:29
    bez i malo morala
    bravo za 021, kontaktirajte policiju do dobijanja informacije a ako mozete organizujte i ostale kolege. Zar da nas lazu i varaju oni koji treba da su sinonim za postenje i vrline i to tako da pravdaju ubistvo nastalo ne pruzanjem lekarske pomoci. Vi lecite, tako bi trebalo da bude a ne da ubijate svojom nestrucnoscu i jos jednom ubijete ubijenog tako sto se solidarisete sa krivcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti