VIDEO: Stanje obolelog od korona virusa blago poboljšano

Stanje 43-ogodišnjeg pacijenta iz Bačke Topole, obolelog od korona virusa, stabilno je i u blagom poboljšanju u odnosu na prethodni dan, rekla je upravnica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, prof. dr Vesna Turkulov.
VIDEO: Stanje obolelog od korona virusa blago poboljšano
Foto: 021.rs

Navela je da je pacijent i dalje pod 24-oročasovnim monitoringom.

Prema njenim rečima, za sada nema informacija o drugim obolelim i niko od ljudi koji su bili u kontaktu sa pacijentom do sada nije pokazao simptome bolesti ili bio pozitivan na testu.

Doktorka Turkulov je dodala da su imali kontakt sa stručnjacima iz Svetske zdravstvene organizacije, sa kojima su razmenili informacije o ovoj bolesti i iskustva iz Italije i Kine.

"Mi smo po prijemu pacijenta napravili plan i evakuisali celo odeljenje. Pacijent je zbrinut, nije imao kontakte sa drugim pacijentima na Infektivnoj klinici i nalazi se u potpunoj izolaciji", navela je upravnica Klinike, dodajući da za sada ne može da se kaže kada će biti pušten.

Navela je da imaju dovoljan broj respiratora u Kliničkom centru, kao i da postoji plan za zbrinjavanje i većeg broja pacijenata. 

  • Dusan Vasic

    16.03.2020 20:16
    Perfektno
    Dr Turkulov je vrsni strucnjak i verujem da cak i u tim uslovima kakvi su na infektivnoj a za koje nije ona kriva, vec sistem zdravstva ona moze dati najvise od najvisih. Zivela doktorice
  • zdrastveni radnik

    10.03.2020 12:40
    korona
    evo još jedan slučaj zaraženog pacijenta iz Novog Sad pedali pacijenta u klinički centar.
  • Cana fontana

    10.03.2020 11:50
    Ne razumem?
    Prošetah KCV-om da donesem dostave na više odeljenja...
    sretem studente koje poznajem privatno, idu na vežbe bez maski!!! u kontaktu su sa pacijentima, pola infektivne ima ko zna šta, a infektivna izgleda gore nego Aušvic, poslednji put krečena kad je Tito bio...
    Onaj skelet I DALJE stoji nedovršen iza urgentnog... sve vlasti od Mire Marković, Đinđića, Koštinice, Tadića, Pajrtića, i evo sad Mirovića samo se slikaju i niko da sredi. sramota, evropska prestonica magle i prevare...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti