Miljan Cvijetić novi predsednik Društva arhitekata Novog Sada

Novi predsednik Društva arhitekata Novog Sada je Miljan Cvijetić.
Miljan Cvijetić novi predsednik Društva arhitekata Novog Sada
Foto: 021.rs

Kako piše portal Gradnja.rs, lista na čelu s Cvijetićem pobedila je sa 30 glasova više od drugoplasirane liste na izboru za novog predsednika DaNS-a i članove upravnog odbora.

Izborna Skupština održana je u utorak, a za izbor upravnog odbra i predsednika DaNS-a bilo je prijavljeno dve izborne liste i pravo glasa imali su svi članovi sa aktivnom članarinom za 2020. godinu.  Od 161. listića, prva izborna listu na čelu sa Miljanom Cvijetićem osvojila je 91 glas, dok je druga na čelu sa Dejanom Mitovim dobila 60 glasova. Deset listića bilo je nevažećih.

Izborom ove liste nastavlja se kontinuitet s dosadašnjom organizacijom DaNS-a. Nekadašnji predsednik Slobodan Jović sada je član upravnog odbora, dok će Miljan Cvijetić s mesta član upravnog odbora preći na mesto predsednika ovog udruženja arhitekata u Novom Sadu.  

  • Uporni Nabor

    14.03.2020 22:09
    za Urbans: pokušao sam da odgovorim, ali se odgovor nije svideo moderaciji. U svakom slučaju, srećno nam bilo sa novom starom upravom.
  • UrbaNS

    14.03.2020 10:26
    Za Uporni Nabor,
    Koliko sam videla na skupštini su bili istaknuti članovi LSV na listi koja je pobedila a poznata je kolaboracija te stranke sa svakom vlašću pa i sa ovom. Zato nije potrebno da menjate tezu da neki likovi koji su obezglavili IK sada hoće da preuzmu nekakvo lokalno udruženje arhitekata. IK nije bila na strani struke ni u jednoj vlasti. Poenta udruženja je da izbori interese arhitekata Novog Sada. Kada se to bude videlo vratiće se poverenje arhitekata.
  • Uporni Nabor

    13.03.2020 21:29
    za Urbans - ako je bilo smešno, bilo je smešno što su se mobilisale obe strane, sve sa mobilizacijom unutar javnih preduzeća. Meni lično je više bilo simptomatično, ali to je lično mišljenje. Struka kao struka je ponižena i kompromitovana i niko ne staje u njenu zaštitu, ali ja ne vidim kako bi to uradili ljudi koji su u tesnoj vezi sa vlašću koja je obezglavila Inženjersku Komoru (da joj ne bude na putu) pa se sad hvata i opskurnih lokalnih strukovnih udruženja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti