Počela borba protiv komaraca

Stručnjaci "Ciklonizacije" preporučuju građanima da u svojim dvorištima i podrumima počnu da koriste BTI tablete protiv larvi komaraca.

Stručnjaci "Ciklonizacije" preporučuju građanima da u svojim dvorištima i podrumima počnu da koriste BTI tablete protiv larvi komaraca.

Ciklonizacija je građanima koji imaju potencijalna izvorišta takozvanih kućnih komaraca podelila pakovanja ovih tableta, a sada je pravo vreme da počnu da ih koriste, kažu u tom preduzeću. Reč je o tabletama koje deluju na larve komaraca, a kompletno uputstvo za njihovo korišćenje nalazi se na pakovanju.

Da bi sebe zaštitili od komaraca, stručnjaci "Ciklonizacije" građanima preporučuju da jedanput nedeljno potpuno isprazne kofe u kojima čuvaju vodu, uklone stare gume, konzerve, tegle i sve ostale predmete u kojima se zadržava voda pogodna za razvoj larvi, da stave mreže na ventilacione otvore i poboljšaju zaptivanje šahtova septičkih jama i kišnjičara. Preporuka je i da se kanali čiste od korova i otpadaka kako bi bili protočni, a voda u njima čista, kao i da se jedanput godišnje proveri da li su vertikale i drugi delovi oluka zapušeni opalim lišćem ili drugim materijalom.

"Iako je urađeno mapiranje svih potencijalnih izvorišta komaraca u gradu, od velike pomoći bi bilo ako bi nas građani obavestili o eventualnom nastanku nekih novih bara i mesta sa stajaćom vodom u blizini njihovih kuća", kažu u Ciklonizaciji. Kada je reč o sistematskoj borbi protiv komaraca, ekipe tog preduzeća rade tretmane na kanalima u gradu i okolini, a pojavljivanje larvi komaraca na Dunavu se očekuje nešto kasnije.

  • MileNS

    01.05.2011 16:30
    Ja sam prosle godine pokusao da dobijem te tablete ali nisam prosao dalje od neke sekretarice koja se javlja na telefon

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti