U novosadskim domovima zdravlja obustavljeni svi preventivni pregledi, recepti se izdaju elektronski

Za vreme vanrednog stanja, svi preventivni pregledi i skrininzi u novosadskim domovima zdravlja se obustavljaju.
U novosadskim domovima zdravlja obustavljeni svi preventivni pregledi, recepti se izdaju elektronski
Foto: 021.rs
Kontrole koje su ranije zakazane, a da nisu neophodne, potrebno je otkazati pozivom timske sestre telefonom, poručuju u Domu zdravlja "Novi Sad". 
 
"Dijagnostički pregledi koji su ranije zakazani se mogu raditi, dok se skrining mamografije otkazuju putem RTG službe. INR kontrole svešće se na racionalnu, neophodnu meru, kao i sve kontrole koje nisu vremenski, niti simptomatski uslovljene. Hronični bolesnici ne moraju dolaziti u ambulantu već terapiju mogu dobiti pozivom svog izabranog lekara, koji će elektronski recept poslati u apoteku. Građane molimo na razumevanje i oprez, budući da su pred nama vremena kada moramo biti posebno odgovorni. Time što štitimo sebe, štitimo i svoje najbliže", poručuju u domu zdravlja i napominju da ih građani mogu kontaktirati ukoliko imaju bilo kakve nedoumice.
  • Pmila ns

    16.03.2020 21:28
    Dijabetes
    Upravo se toga bojim i da cu moci i da necu moci po recepte.Narocito mi je zgodno da stignem do nove lekarske lokacije.
  • Radnik

    16.03.2020 16:48
    Imam jedno pitanje u vezi bolovanja, ukoliko osetim simptome gripa neophodno je da se javim izabranom lekaru radi dobijanja bolovanja a preporuka je da se u takvom stanju ne ide kod lekara. Poslodavcu u roku od tri dana moram dostaviti potvrdu a živim sam?
  • High ISO

    16.03.2020 15:36
    Srpski doktor bi i da ne dolazi na posao. A platu na racun

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti