"Informatika" od izvršitelja tražila da na tri meseca odlože izvršenja, šalteri od utorka ne rade

"Informatika" je saopštila da je obavestila javne izvršitelje da u naredna tri meseca odlože sprovođenje svih izvršenja, a zbog uvođenja vanrednog stanja zbog virusa korona.
Kako je saopštilo ovo gradsko preduzeće, to je urađeno nalogu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Izvršenja se odnose na predmete u kojima je "Informatika" poverilac.
 
Iz Informatike navode i da, u skladu sa novim merama Štaba za vanredne situacije Novog Sada, od sutra, 17. marta, njihovi šalteri do daljeg neće raditi. Ističu da se u narednom periodu neće obračunavati kamata za neblagovremeno plaćene račune.
 
Prethodno je Združena akcija "Krov nad glavom" saopštila da zahteva od Komore izvršitelja i Vlade Srbije da zabrane prinudna iseljenja tokom epidemije virusa korona.
 
"Zahtevamo da se Komora izvršitelja što hitnije izjasni o ovom pitanju kako bi ugrožene porodice i zainteresovana javnost znali na koji način da se pripreme i odnose prema situaciji tako da se poštuju uvedene mere zaštite. Združena akcija 'Krov nad glavom' će uputiti Vladi Srbije i drugim relevantnim institucijama zahtev za moratorijumom na prinudna iseljenja zbog pandemije", saopštila je ova orghanizacija.
 
Dodali su da će aktivisti ovog Udruženja, u slučaju da se iseljenja nastave, biti u izolaciji sa porodicama koje su u najvećoj opasnosti - onima kod kojih izvršitelji ne najavljuju iseljenja i onima kojima su iseljenja zakazana.
  • Stariji od 65

    17.03.2020 07:41
    Placanja
    Juce (1 dan vanrednog stanja) dobih obavestenje od suda da ce mi doci izvrsitelj za dug od 100 € DDOR-u iz 2015, imam 70 god, sta sad, zabranjeno mi da izlazim...ja bih da platim, ali kako, zivim sam
  • kaze neko

    16.03.2020 22:05
    verovatno 100 posto reče čoek
    oni su to i naručili
  • eho

    16.03.2020 21:47
    komentar
    Šalteri Informatike nisu ni radili.Informacija da rade je bila za javnost u to sam se lično uverio jer sam bio da platim račun i dobio sam odgovor"Ne radimo sa strankama do daljnjeg" i to u glavnoj poslovnici na Bul.cara lazara. Ko koga u u celoj priči laže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.