"Ciklonizacija" počela i sa dezinfekcijom ulaza stambenih zgrada

"Ciklonizacija" je danas počela sa dezinfekcijom ulaza stambenih zgrada i ekipe su tokom dana izvodile tretmane u zgradama na Podbari i u centru.
"Ciklonizacija" počela i sa dezinfekcijom ulaza stambenih zgrada
Foto: 021.rs

U ovom preduzeću kažu da je o širem setu mera koje Gradska uprava koordinira u cilju zaštite zdravlja građana i sprečavanju širenja korona virusa. Narednih dana, akcija će se širiti od centra grada prema obodima.

Portparol Ciklonizacije Dario Aćimović kaže da se preporučuje stambenim zajednicama da bez obzira na ove mere, sa preduzećima ili pojedincima koje im održavaju higijenu ulaza, dogovore i što češću dezinfekciju površina sa kojima su građani u stalnom kontaktu, kao što su kvake, držači, ograde, prekidači i slično.

Podsetimo da je u okviru dodatnih preventivnih mera "Ciklonizacija" još tokom vikenda uvela rad i u trećoj smeni i počela redovnu dezinfekciju svih autobusa GSP-a, kao i preko 50 osnovnih i srednjih državnih škola, a tretmani dezinfekcije svakodnevno se izvode u nizu javnih objekata. Dezinfekcija se izvodi i u poslovnicama "Informatike" i drugih javnih preduzeća, prostorima svih gradskih uprava, kao i zgradama sudova, pravobranilaštva, u Skupštini grada, Gradskoj kući, prostorijama matičara, inspekcija, robnih rezervi.

- Tretmani se izvode dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama - kaže Aćimović i dodaje da će se u akciju dezinfekcije ulaza zgrada uključiti i druga komunalna preduzeća koja imaju obučene operativce.

On navodi da su prateći epidemiološku situaciju u svetu i Evropi, u prethodnim mesecima obezbedili dodatne količine preparata za dezinfekciju, a nabavljena je i dovoljna količina zaštitnih odela, maski, rukavica i naočara za sve operativce. Takođe, navodi da će njihovi stručnjaci u saradnji sa gradskom upravom, pratiti stanje sa epidemijom i ukoliko bude potrebe primenjivati i nove mere koje preporuče epidemiolozi.

Aćimović apeluje na građane koji zakazuju tretmane deratizacije i dezinsekcije u svojim stanovima, da se tokom epidemije pridržavaju preporuka ponašanja koje će dobiti od stručnjaka "Ciklonizacije" u Call centru. Pridržavanje tog protokola štiti od prenošenja virusa i same građane, ali i operativce "Ciklonizacije".

  • Debela lignja

    18.03.2020 17:17
    Verovatno kao inace rade "strucno" i u ovom slucaju dezinfekciju garant rade samo sa vodom. Skupljaju poene ali tesko, znaju gradjani kakvi su efekti posle njihovog rada, pocev od bubasvaba po stanovima do komaraca. Sramota sto jos dobiju reklamu po medijima.
  • Bljuc

    18.03.2020 13:05
    Sta je sa liftovima? To je vece leglo mikroba nego javni prevoz.
  • centar

    18.03.2020 09:20
    centar
    Neka se javi neko iz centra gde su vršili dezinfekciju. Kod nas u Petra Drapšina nisu bili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti