#umetniciprotivkorone - umetnici kao doktori za dušu

Zbog sitaucije sa virusom korona, a u skladu sa preporukama da se izlasci napolje svedu na minimum, umetnici širom sveta ovih dana organizuju se tako što virtuelni prostor markiraju kao polje aktivnog delovanja.
Neki od njih imaju mini koncerte iz svojih soba, pozorišta postavljaju predstave na svojim portalima, glumci preko TV-a čitaju deci bajke, distributeri filmova omogućavaju besplatno gledanje filmova preko svojih sajtova, izdavačke kuće otključavaju pojedine knjige za one koji moraju da budu u karantinu ili izolaciji...
 
Jedna od akcija koja je pokrenuta sa istim ciljem, da pomogne onima koji su u izolaciji, je i međunarodna incijativa #artistsagainstcorona.
 
Njenu srpsku verziju #umetniciprotivkorone pokrenuo je Marko Stojanović, glumac i pantomimičar, inače predsednik Svetske organizacije pantomimičara.
 
Inicijativa #umetniciprotivkorone svim umetnicima nudi postavljanje besplatnih umetničkih i obrazovnih sadržaja, u kom god formatu da su: foto, video ili audio.
 
Promovišući ovu inicijativu, Stojanović je rekao da "umetnici nisu lekari, ali su neka vrsta lekara za dušu", te "da u trenucima krize nije dovoljno da spasimo samo telo, moramo i dušu."
  • /

    20.03.2020 08:02
    /
    umetnici, ne radite besplatno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti