Novosadski "Vodovod" povećao proizvodnju sredstva za dezinfekciju

Novosadsko JKP "Vodovod i kanalizacija" povećalo je proizvodnju dezinfekcionog sredstva natrijum hipohlorita u rastvoru od jedan odsto i započelo njegovu distribuciju.
Novosadski "Vodovod" povećao proizvodnju sredstva za dezinfekciju
Foto: 021.rs
"Preduzeće poseduje kapacitete da tokom pandemije virusa korona, osim za potrebe Novog Sada i njegove okoline, proizvede dovoljne količine ovog sredstva za dezinfekciju ostalih javnih prostora i ustanova u državi", navode u ovom gradksom preduzeći.
 
Dodaju da će prvo biti snabdevene bolnice i druge zdravstvene ustanove, kao i objekti od strateškog značaja.
 
Podsetimo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče rekao da će danas vodovodi u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici proizvesti 30.000 litara rastvora natrijum hipohlorida, a da će narednih dana svaki praviti po 45.000 litara ove hemikalije dnevno.
  • Ilija

    20.03.2020 10:53
    Bokanova sveta vodica
    A sta je sa Bokanovom osvestanom vodom .Ako je ona u toj mesavini onda je to najjaca zastita.
    A svi smo opleli po Bokanu.Nije Vucic slucajno izabrao novosadski vodovod .Sto bi rekli -nikad se ne zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti