VIDEO: Novosađani ponovo aplauzom dali podršku svima koji se bore protiv virusa korona

I danas (četvrto veče zaredom) u 20h mogao se čuti aplauz sa terasa širom Novog Sada, kako bi se ukazala podrška onima koji se bore protiv virusa korona.
VIDEO: Novosađani ponovo aplauzom dali podršku svima koji se bore protiv virusa korona
Foto: 021.rs
Gromoglasan aplauz i zvižduci kao podrška medicinarima mogao se čuti širom Podbare, Novog naselja, Limana, Detelinare, Adica, Satelita, Sajma, Telepa i drugih delova Novog Sada.
 
Građani su aplaudirali sa terasa i prozora, a ista akcija sprovedena je večeras i u drugim gradovima širom Srbije. 
 
 
Društvenim mrežama pre četiri dana je kružio poziv svim građanima da u 20 sati zatapšu u znak podrške. 
 
"Podelite ovo sa svojim prijateljima! Večeras će ih možda biti malo, ali svake večeri će biti sve više ljudi. Pokažimo podršku za one koji izlaze u prve redove za nas. Malo solidarnosti i podrška puno znači!", navedeno je tada u objavi. Slične inicijative pojavile su se i u drugim zemljama.
 
Od virusa korona juče je preminuo i prvi građanin Srbije. U pitanju je 59-ogodišnji Kikinđanin.
  • Vladimir

    22.03.2020 11:58
    Samo pitam
    Zasto je potrebna ovakva situacija da bi iskazali solidarnost?Zasto nismo tapsali malinarima u znak podrske,zasto nismo bili solidarni pa se udruzili da se kljucnim zanimanjima ne smanjuju plate 2015 godine,da se ne izvoze lekari niti bilo koje druge profesije van granice?Zasto nismo solidarni i ujedinjeni da promenimo sistem,napominjem sistem jer ne bitno je ko drzi vlast dok narod kontrolise sistem.Sada se vidi gde smo kao drustvo,kao nacija ii kao drzava.Narod ima moc dok je politicara 1% zapamtite to.
  • Ss

    21.03.2020 23:48
    Možda bi iskrena molitva iz srca pomogla ozdravljenju. Tapšanje je pohvaljivanje. U ovom vremenu kada đubretari nose vaše smeće u kojem je možda i više virusa vi ste odabrali da nagradite aplauzom medicinare. Nije zdravo faborizovati bilo koga u ovim vremenima. Goji se ponos preko aplauza, a možda niste znali da ponosni najčešće boluju od raka, dijabetesa i kardiovadkularnih bolesti. Ljubav njima treba izmoliti, a ne još više ih razboljevati.
  • Kokša iz Karlovaca

    21.03.2020 23:29
    KOLONIJALNA VLAST
    Ne pada mi na pamet da tapšem Vučiću i Brnabiću. Muka mi je kada ih vidim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti