Jedanaest obolelih od virusa korona se leči u Novom Sadu, dvoje u teškom stanju

Jedanaest pacijenata obolelih od virusa korona trenutno se leči na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, što je za dva više u odnosu na poslednji izveštaj pre 24 sata.
Jedanaest obolelih od virusa korona se leči u Novom Sadu, dvoje u teškom stanju
Foto: 021.rs
Dva pacijenta su na respiratorima i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće.
 
Kod svih obolelih pacijenata sprovodi se dvadesetčetvoročasovni monitoring i intenzivno lečenje. 
 
Kako saznajemo, dvoje novoobolelih su Novosađani, ali drugi podaci o pacijentima nisu poznati tj. Pokrajinska vlada nije saopštila.
 
Opširnije o prethodnim obolelima možete čitati OVDE.
 
Dodajmo da je Ministarstvo zdravlja danas prestalo da objavljuje podatke u 8 i 18 časova o broju novoobolelih, već će svakog dana u 15 časova održati pres konferenciju na kojoj će biti saopšten broj i stanje pacijenata.
  • Bojan

    23.03.2020 16:26
    Re: Crnogorac iz NSa
    Ne. Kad je rat, proglasava se ratno stanje. Vandredno stanje i vandrednu situaciju razlikuje priroda i intezitet opste opasnosti zbog kojeg se uvodi. Situacijom rukovodi sluzba civilne zastite, koja u Srbiji ne postoji fakticki. Stanjem rukovodi krizni stab i ima daleko veca ovlastenja. Uvodjenjem situacije npr. vojska i policija ne bi smele da zabrane gradjanima pristup javnim institucijama, bolnice itd. Verovatno je to neki razlog za uvodjenje stanja umesto situacije.
  • Blade

    23.03.2020 13:59
    Neznalice
    @Vlada Ti sa puškama su vojna policija!Vojna policija NIKADA nije čuvala granicu tako da nije ni povučena sa iste!Inače vojska ne čuva granicu još od početka 2000-ih...Ti i tebi slični su jako smešni sa svojim komentarima...
  • Crnogorac iz NS

    23.03.2020 13:28
    Kovilj-19
    Zaista ne znam što će vojska pored bolnica i to sa oružjem od koga bolnicu čuvaju od bolesnika ili od koga?


    Iskreno meni u cijeloj pandemiji IMA dosta rupa i nelogičnosti.


    Diže se panika i paranoja bez potrebe ali stvarno nije situacija jakooo opasna.


    Umesto vandredna situacije proglašena je vandredno stanje(koja se proglasi kada je u pitanju rat a ne zaraza) vandredna situacija se proglasi kada je neka zaraza, zemljotresi, poplave, cunami itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti