FOTO: Sneg prekrio Novi Sad, zimske službe čiste kolovoze, staze i stajališta

Radnici Zimske službe "Puta" neprestano od snega čiste novosadske ulice koje su prioritetne, rečeno je u ovoj službi za 021.rs.

Šef Zimske službe Gojko Etinski kaže za 021.rs da malo više snega ima na sremskoj strani grada, ali da se snežni pokrivač ubrzano topi zbog visoke temperature tla.


"Sa bačke strane grada putevi su vlažni i sve saobraćajnice su tretirane, dok sa sremske strane ima malo više snega, zbog čega se tamo saobraćajnice još uvek čiste i posipaju solju. Obilaze se i sporedne ulice, koje se uglavnom ne rade. Popodne će se ponovo sve tretirati solju, a očekujemo i pad temperature", navodi Etinski i dodaje da će njihova služba popodne i uveče ponovo čistiti grad.

On je naveo da je na terenu 27 jedinica posipalo so, a još osam građevinskih mašina je u pripravnosti ukoliko dođe do povećanja snežnog pokrivača, što se ipak ne očekuje jer je temperatura tla visoka.

Zimska služba Gradskog zelenila sa 80 radnika i 25 vozila mehanizacije od 3h nalazi se na terenu.

"Sneg se čisti sa autobuskih stajališta, pešačkih prilaza mostovima i pešačkim stazama na njima, gradskih trgova, na Petrovaradinskoj tvrđavi, Klinici za ginekoligiju i akušerstvo, u Dečijoj bolnici. S obzirom na vanredno stanje jedan deo radnika sa mehanizacijom čisti Klinički centar Vojvodine, Polikliniku, Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici", navode u "Zelenilu".

Na ulicama grada reporteri 021.rs su primetili i radnike Zimske službe "Čistoće" kako čiste trotoare.

Dodajmo da su meteorolozi snežne padavine najavili i za danas i sutra, dok se od četvrtka očekuje suvo i toplije vreme.

  • stevica

    24.03.2020 14:48
    ...
    Mozda ce onaj lekar-strucnjak sada da uputi ljude na skijanje... Sada je najjeftinije!
  • Jaa

    24.03.2020 11:45
    Zimska sluzbs
    Toliko je palo sneg da netreba nista dirati, toliko soli ekoloski nije dobro, priroda ce sve sama odraditi
  • cuvar

    24.03.2020 10:16
    eeee....
    Zatrpani....boze svasta,poludeo narod! Ajd pamet u glavu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.