Četvoro na respiratorima u Novom Sadu, devojka iz Kikinde puštena iz bolnice

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 12 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od COVID-19.
Četvoro na respiratorima u Novom Sadu, devojka iz Kikinde puštena iz bolnice
Foto: 021.rs

U odnosu na prethodni dan, na klinici se nalaze dva pacijenta više, dok je mlađa devojka iz Kikinde otpuštena.

U toku današnjeg dana, posle neophodnog perioda lečenja, jedna pacijentkinja u dobrom opštem stanju otpuštena je na dalje kućno lečenje koje podrazumeva sprovođenje mera izolacije i predviđen lekarski nadzor infektologa. Reč je o pacijentkinji koja je među obolelima bila najmlađa i koja je imala zavisni oblik šećerne bolesti.

KCV navodi i da se četiri pacijenta nalaze na mehaničkoj ventilaciji, jer to zahteva njihovo trenutno zdravstveno stanje.

Prema informacijama 021.rs, na respiratorima su žena starije dobi, kao i novosadski stomatolog koji je u bolnicu došao u ponedeljak i o ovom pacijentu je ranije u toku dana posebno govorio pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. O tome više OVDE. 

Na respiratoru su i još dvojica Kikinđana, prisutna u bolnici oko dve nedelje, a jedan od njih je 61-ogodišnji muškarac koji se zarazio dok je bio u Kikindi.

Prema do sada dostupnim informacijama, preostalih osmoro pacijenata su mladić iz Sombora koji je prebačen u Novi Sad pre tri dana, žena starije dobi, dvojica Novosađana, mladić iz Bačkog Jarka, muškarac prebačen iz pančevačke bolnice, jedan strani državljanin i prvi oboleli od virusa korona, 43-ogodišnji muškarac, poreklom iz Bačke Topole, a dovezen iz subotičke bolnice.  

Kažimo i da je sekretar za zdravstvo u utorak izjavio da se prvi pacijent, muškarac iz Bačke Topole, oporavlja i da bi trebalo da uskoro bude pušten kući.  

Podsetimo i da je pre nekoliko dana, kao prva žrtva na Klinici, preminuo 60-ogodišnji muškarac iz Kikinde, koji je danima bio na respiratoru.

Na teritoriji Vojvodine virusom COVID-19 zaraženo je 36 osoba, o čemu više OVDE.
  • Crnogorac iz NS

    25.03.2020 01:00
    D veče
    Poslednja zabeležena pandemija — hongkonški grip iz 1968. — ubila je oko 1 milionaosoba. Uobičajen grip svake godine ubije oko 250.000 do 500.000 osoba.
  • Jok

    25.03.2020 00:30
    @zox
    Indija i rusija po principu crva nije ni bilo. Ne testiraju. A kinezi su prvo krili pa je sve eksplodiralo. Pa sad ni oni vise ne testiraju
  • Titikaka

    24.03.2020 23:35
    jedan je naš kolega
    stomatolog
    Tim povodom ovde je pismo:
    "
    Poštovane kolege i prijatelji,
    zbog informacija u medijima o kolegi iz Novog Sada, koji je oboleo od Korona virusa , osecamo moralnu obavezu da stanemo u njegovu odbranu. S obzirom na saznanja koja smo dobili od njegove supruge Maje, u medijima kruze neistine o kršenju izolacije , o tome da je kolega svesno radio zarazen. Kako saznajemo on je posetio lekara zajedno sa jednim od troje dece. Posle nekoliko pokusaja kontaktiranja i posete lekarima, pusten je kuci uz antibiotsku terapiju. Sada je zivotno ugrozen, bori se za život. Molimo sve kolege da mu pruze podrsku, a ne OSUDU, jer mogao je u toj situaciji biti neko od nas. Molimo drzavu da ne izlaze u medije sa optuzbama dok se naš Stanislav bori za svaki udisaj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.