FOTO: Letenka postaje karantin za državljane Srbije koji dolaze iz inostranstva

Odmaralište "Letenka" na Fruškoj gori prilagođeno je da bude prihvatni centar sa 224 mesta za smeštaj državljana Srbije koji dolaze iz inostranstva, gde će da provedu propisani karantinski period.
Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.
 
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, nakon obilaska Letenke, istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom učinila velike napore da se u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize.
 
 
"Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi računa o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć. Ovde je obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija", naglasio je Vulin.
 
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da su u Prihvatnom centru Letenka, Pokrajina zajedno sa Ministarstvom odbrane za veoma kratko vreme uspeli da taj objekat paviljonskog tipa prilagode za potrebe smeštaja osoba koje će tu biti upućivane na osnovu naredbe sanitarne inspekcije.
 
 
Mirović je rekao i da će u narednom periodu biti još zajedničkih zahteva i zahvata, a Letenka će, kako je najavio, od sutra biti spremna za prijem lica.
 
 
Komandant Centra major Branislav Bojanić istakao je da su na osnovu naređenja pretpostavljene komande, jedinice Prve brigade preduzele sve mere da se Rekreativno-sportski centar Letenka pripremi i preuredi u centar za prihvat naših građana koji dolaze iz inostranstva.
 
  • Duska

    01.04.2020 02:37
    Objasnjenje
    Zar ovde idu i oni koji se zdravi vrate iz inostranstva?????

    Ne razumem.
  • Mate

    25.03.2020 20:06
    Čitaš površno
    Naravno da sam pomislio. Ali ti čitaš površno. Napisao sam za one kojima smetaju uslovi u karantinu. Pošto se pokazuje da se kućna izolacija baš i ne poštuje onda mora ovako. Srbija treba da pomaže svoje državljane, i da ih vraća doma. Ali isti ti treba da ispoštuju svoju državu kakvu takvu. Veruj mi da se bivši borci ne žale na uslove u karantinu ako ih ima. Posle rova i kamiona borcu ovo neće teško pasti već onima koji su 99 bili po Budimpeštama i dr. Budite dobri
  • stevica

    25.03.2020 19:02
    Prica
    Ne znam kakav grupni smestaj imaju u Nemackoj ili Francuskoj, ali ko je resio da ili morao da se sada vrati u Srbiju mislim da treba da bude zadovoljan i sa skromnim smestajem i skromnim uslovima, jer je dovoljno od drzave (i naroda koji puni budzet drzave) sto lete avioni da skupljaju nase ljude po belom svetu i sto im je obezbedjeno da imaju krevet, tri obroka, kupatilo i grejanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti