Mirović: U Novom Sadu 22 pacijenta obolela od virusa korona, potrebna dodatna opreznost

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 14 pacijenata zaraženih virusom korona, od kojih se četvoro nalazi na respiratorima.
Mirović: U Novom Sadu 22 pacijenta obolela od virusa korona, potrebna dodatna opreznost
Foto: 021.rs
Prema zvaničnom izveštaju i izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Novi Sad je potencijalno najugroženiji grad posle Beograda, Niša i Valjeva, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
"Juče, do 15 časova, u Vojvodini imali smo 41 pacijenta zaraženog virusom korona, a od toga 22 pacijenta nalaze se u Novom Sadu. To znači dodatnu opreznost i socijalnu distancu za sve naše građane, jer samo ukoliko se svi budemo pridržavali mera prevencije i zaštite, prebrodićemo ovu epidemiološku krizu", naglasio je Mirović.
 
Mirović je dodao da je Pokrajinska vlada na teritoriji Vojvodine obezbedila objekte koji služe za prihvat građana koji dolaze iz inostranstva. Od danas je u funkciji i odmaralište na Fruškoj gori "Letenka" za tu namenu, kao i kasarna u Somboru.
 
"Pomažemo svakodnevno manje razvijenim lokalnim samoupravama kako bi se obezbedile najosnovnije potrebe. Izdvojili smo 111 miliona dinara za 23 lokalne samouprave za pomoć penzionerima čija su mesečna primanja manja od 30.000 dinara. Ovaj vid pomoći realizovaće se i u drugim opštinama u Vojvodini", rekao je predsednik Mirović.
 
Pokrajinski premijer je dodao da će sutra u Novom Sadu boraviti kineski stručnjaci koji će obići Klinički centar Vojvodine i druge ustanove i razgovarati sa našim ekspertima.
 
  • Mirovicu

    29.03.2020 07:45
    Makni se
    Sta se ti oglasavas ? Kakav si ti strucnjak u ovom momentu pa poziras sa tom maskom?
  • Zoran

    28.03.2020 20:15
    Gde su maske
    Mirovicu zasto medicinske sestre u domu zdravlja vec danima ne dobijaju maske, rukavice i ostalu opremu kada vam je celicni brat poslao danacije?
  • Neko

    28.03.2020 17:01
    Ajde kazite
    Koliko njih je balavilo onu istu kasicicu nedavno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti