U novosadskoj Betaniji od početka pandemije rođeno 426 beba

Klinički centar Vojvodine i sve druge zdravstvene ustanove u Vojvodini raspolažu dovoljnim količinama zaštitne opreme za borbu protiv epidemije virusa korona, rekla je direktorka tog centra Edita Stokić.
U novosadskoj Betaniji od početka pandemije rođeno 426 beba
Foto: Pixabay
"KCV je još na početku epidemije u Kini, u svom planu rada predvideo nabavku zaštitne opreme neophodne za takve situacije, pa smo bili spremni kada je ona počela i kod nas. U toku je i redovno snabdevanje potrebnim materijalom i zaštitnom opremom i na nivou našeg centra, ali i na nivou cele Vojvodine", naglasila je Stokić.
 
Ona je dodala da KCV ima i jasnu strategiju funkcionisanja u slučaju obolevanja još većeg broja građana od virusa.
 
"Imamo precizan plan proširivanja kapaciteta, stručan kadar i dovoljnu količinu medicinske opreme koju zahteva takva epidemiološka situacija", rekla je direktorka KCV.
 
Prema njenim rečima, mere zaštite od obolevanja i širenja virusa korona striktno se primenjuju na svim klinikama KCV.
 
"Na našoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo je, tako, od 6. marta kada je u našoj zemlji registrovan prvi slučaj virusa korona, rođeno 426 beba", precizirala je Stokić.
 
Ona je podsetila da se, u ovom trenutku, na Klinici za infektivne bolesti KCV od virusa korona leči 14 pacijenta zaraženih virusom korona, od čega se četiri, zbog teškog opšteg stanja, nalaze na respiratorima.
 
"S obzirom na prirodu bolesti, multidisciplinarni tim lekara i drugog osoblja KCV kod svih pacijenata sprovodi kontinuirani dvadesetčetvoročasovni monitoring njihovih vitalnih parametara", zaključila je Stokić.
  • 123

    27.03.2020 20:26
    Najpopularnija imena 2020 su Korona i Koronko
  • NS

    27.03.2020 10:53
    Koliki idiot na skali od 0-10 moraš biti da lupaš minuse na vest o rađanju dece?!
  • Meme

    27.03.2020 10:30
    Meme
    Mali Koronijalci :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti