Još jedan pacijent iz Kikinde preminuo u Kliničkom centru Vojvodine

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine preminuo je 62-ogodišnji pacijent iz Kikinde inficiran korona virusom.
Još jedan pacijent iz Kikinde preminuo u Kliničkom centru Vojvodine
Foto: 021.rs
Ovo je treći pacijent koji je preminuo od virusa korona u KCV-u, a sva trojica su iz Kikinde. On je jedanaesta žrtva kovida 19 u Srbiji.
 
Pacijent je preminuo uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, saopštio je pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.
 
U poslednja 24 sata u Vojvodini je testirano 49 osoba na prisustvo virusa korona, a bolest je potvrđena kod njih 15.
 
Na Infektivnoj klinici KCV-a trenutno se leči 35 obolelih, dok ih je u subotu bilo 25. Četvoro se nalazi na respiratoru, odnosno još jedan pacijent je priključen na aparat za veštačko disanje. 
 
Na teritoriji Vojvodine trenutno se prati više od 6.000 kontakata obolelih.
 
"Sve rigorozne mere koje sprovodimo u ovoj epidemiološkoj situaciji u skladu su sa zakonskim normama. Protiv zaraznih bolesti mora se boriti društvo u celini. Mere koje imamo daju rezultate, ali i dalje imamo građane koji se ponašaju neodgovorno. Još uvek nismo svesni kakav nam problem preti. Najvažniji naš interes je da zaštitimo naše građane i sačuvamo živote", kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
 
On je naveo da je stanje u Kikindi u ovom trenutku pod kontrolom.
 
Kako kaže, preporuka kineskih stručnjaka koji su obišli Klinički centar Vojvodine jeste da se svi ponašamo kao da smo zaraženi. 
 
"Imamo njihove preporuke i jednu sliku u kom pravcu treba ići dalje. Ostanite u svojim domovima, u svojim gradovima i naseljima kako ne bismo morali primenjivati još rigoroznije mere. Kakve ćemo mere sprovoditi, zavisi od svesti građana i njihove solidarnosti", rekao je Gojković.
  • Hm

    29.03.2020 17:56
    Speakeasy29.03.2020 Odgovor-to nije istina, samo 1 internista - kardiolog koga razapinju.
  • box

    29.03.2020 16:58
    @Joe
    Сезонски грип
    Колико је људи преминуло од сезонског грипа? Колико је било срчаних удара? Колико излива крви на мозак? Колико је дијабетичара умрло? Или су важније смрти од короне него од осталих узрочника?"

    Jos malo pa ce se pisati da je korona kriva za necije ubistvo : "pronadjeni tragovi korone na metku "

  • Jovan

    29.03.2020 16:56
    @milanm

    tacno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti