Fakultet po meri studenata, mentorski rad i virtuelne učionice: Farmaceutski fakultet Novi Sad

Farmaceutski fakultet Novi Sad je, prateći preporuke nadležnih odlučio da za vreme vanrednog stanja u zemlji, studentima pruži mogućnost da nesmetano uče, prebacivši nastavu iz obične u virtuelnu učionicu.
Kako navode predstavnici fakulteta, platforma je već odavno razrađena, pa su se studenti lako navikli na nju, a nije bilo ni tehničkih problema.
 
"U skladu sa rasporedom studenti se uključuju u virtuelnu učionicu, prate nastavu i aktivno učestvuju. Zadovoljstvo nam je da istaknemo da su naši studenti odlično prihvatili ovakav način učenja i da bez obzira na aktuelnu situaciju, redovno prate predavanja i vežbe", kažu za 021 na ovom fakultetu i dodaju da će nastaviti da poštuju preporuke nadležnih i u skladu sa njima organizovati nastavni proces, ali i upis nove generacije.
 
Virtuelne učionice koje se trenutno koriste na Farmaceutskom fakultetu primer su digitalizacije obrazovanja koja je neophodna, ne samo u ovim kriznim situacijama, već i da bi, u budućnosti, obrazovanje bilo fleksibilnije i dostupnije.
 
"Živimo u svetu digitalne revolucije, koji se brzo menja. Sve profesije, pa i zdravstvena prolaze kroz značajne promene te mi danas studente školujemo i za neke poslove u zdravstvu koje će tek nastati. Zato se trudimo da na Farmaceutskom fakultetu inoviramo nastavni proces, da pratimo trendove i kombinujemo nove tehnologije i koncepte učenja", objašnjavaju na Farmaceutskom fakultetu, Novi Sad.
 
 
Novi koncepti učenja podrazumevaju i individualni pristup studentu koji omogućava da se uvaže potrebe i talenti svakog studenta pojedinačno.
 
"Naš moto je da budemo dostupni studentima, da kod njih razvijamo sposobnost da funkcionalno uče, povezuju informacije i prate inovacije. Farmaceutski fakultet Novi Sad je jedini privatni akreditovani Farmaceutski fakultet u zemlji i naš cilj je da budemo poznati i prepoznati kao fakultet po meri studenta a to, između ostalog, zahteva i da dobro poznajemo naše studente. Trudimo se da, koliko je moguće, idividualizujemo i prilagodimo nastavni proces studentima tako što svaki student na početku školske godine dobije svog mentora koji ga prati tokom školske godine", navode na fakultetu i dodaju da mentori usmeravaju studente, prate njihova interesovanja i savetuju ih prilikom karijernog profilisanja.
 
 
Takođe, veliki akcenat stavlja se na stručnu praksu koja omogućava studentima da znanje koje su stekli tokom studija primene i da se na najefikasniji način pripreme za tržišterada.
 
"Na petoj godini integrisanih akademskih studija, poslednji semestar jeste obavezna stručna praksa. Studenti već u toku studija imaju priliku da se upoznaju sa mogućnostima svoje profesije, kako kroz praksu prilagođenu individualnim intersovanjima, tako i preko iskusnih predavača iz struke", ističu predstavnici fakulteta.
 
Praksa se obavlja u apotekama, medicinsko-biohemijskim laboratorijama, farmaceutskim kompanijama, institutima, bolnicama i kompanijama za klinička istraživanja.
 
Predavanja i vežbe organizovani su radnim danima za redovne studente i vikendom za studente koji su zaposleni ili ne žive u Novom Sadu. Laboratorijske vežbe izvode se u malim grupama.
 
Sva održana predavanja snimaju se korišćenjem "smart" tehnologije i postavljaju na sajt fakulteta.
 
Velika prednost studiranja FFNS-a je mogućnost studiranja uz posao i polaganje ispita svakog meseca.
 
Svi studijski programi usklađeni su sa programima prestižnih srodnih univerziteta u Evropi. Na taj način olakšan je proces nostrifikacije diploma onim studentima koji planiraju da nastave usavršavanje u inostranstvu.
 
Za upis u junskom predupisnom roku omogućen je popust, a najbolji kandidat na smeru farmacija/medicinska biohemija dobiće stipendiju u iznosu od 1.000 evra, a najbolji kandidat na smeru osnovih strukovnih studija u iznosu od 200 evra.
 
 
Dostupni akreditovani studijski programi:
 
● Integrisane akademske studije Farmacija
● Integrisane akademske studije Farmacija – medicinska biohemija
● Osnovne strukovne studije Zdravstvena nega
● Specijalističke akademske studije Medicinska biohemija i Kozmetologija
● Doktorske akademske studije medicinskih nauka iz oblasti famracije
 
 
Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 021 6615 897 i 064 659 2993, kao i na imejl office@faculty-pharmacy.com i vebsajtu fakulteta (OVDE).

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti