Zaposleni "Radosnog detinjstva" pripremaju onlajn sadržaje i šiju maske za one kojima su najpotrebnije

Od dana uvođenja vanrednog stanja zbog pandemje virusa Kovid- 19 i u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" Novi Sad izmenjen je način rada.

Vrtići su zatvoreni za dolazak mališana, ali se rad zaposlenih odvija u skladu sa preporukama i odlukama Vlade Republike Srbije, u skladu sa Odlukom o definisanju radne obaveze zaposlenih za vreme obustave rada u PU, koja je stupila na snagu 17.03.2020. 

Uz strogo poštovanje propisanih mera prevencije, organizovana su dežurstva, tokom kojih zaduženi zaposleni obilaze objekte i odvija se rad službi u Upravnoj zgradi.

Za zaposlene u vaspitno obrazovnom  radu, organizovan je i rad od kuće koji se odvija u elektronskoj formi, putem platforme "Umreži se" i Fejsbuk grupe "U susret promenama", a na način da zaposleni daju svoje odgovore na zadatke koje su dobili, učestvuju putem foruma u diskusijama na različite teme, priključuju se zajednici učenja i istovremeno rade na usavršavanju digitalnih kompetencija.

Vaspitači i medicinske sestre vaspitači putem Vajber grupa su u kontaktu sa roditeljima i decom, prosleđuju im predloge aktivnosti koje mogu da realizuju u kućnoj atmosferi, nastavljaju realizaciju projekata započetih u toku redovnog rada…

Sa željom da deci i roditeljima učinimo dane provedene u izolaciji što sadržajnijim i zanimljivijim, Tim ustanove osmislilo je i pokrenuo radio emisiju "Čarobni ključić", koja je dostupna na YouTube platform.

Materijale za ovu emisiju tim je prikupio uz angažovanje dece, roditelja i zaposlenih. Takođe, na platformi "Umreži se" osmišljen je i i "Kutak za roditelje“, koji sadrži mnoštvo zanimljivih i korisnih materijala i sadržaja namenjenih roditeljima i deci.

"Zaposleni u PU ‘Radosno detinjstvo’, ustanovi vaspitno obrazovnog tipa, svoju humanost pokazali su mnogo puta i u prethodnom periodu. I u ovim trenucima, teškim za čitavu zemlju, čitav svet, mnogi naši zaposleni pokazali su veliku humanost, solidarnost i želju da pomognu u sprečavanju širenja epidemije korona virusa u našem gradu. Mnoge naše koleginice šiju zaštitne maske i poklanjaju ih onima kojima su neophodne: prodavačicama u radnjama, komšijama, kolegama i članovima njihovih porodica. Takođe, Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, poklonjene su maske i sokići za decu. Sigurnoj kući, štićenicima i zaposlenima poklonili smo maske, sokove. Šiju se maske i za Dečiju bolnicu", saopštavaju iz ove ustanove.

Sve aktivnosti zaposlenih predškolske ustanove možete ispratiti i na sajtu Ustanove www.predskolska.rs

  • Koleginica

    24.04.2020 22:42
    Maske
    Svaka cast
    Al niko ne sponinje SPREMACICE
  • Laki

    02.04.2020 12:22
    Svi oni koji nerade u javnim preduzećima.. Tj kao rade od kuce, treba uposliti na druge aktivnosti pogotovo mlade ljude.. Nije u redu da neko ko radi bude placen isto kao onaj sto neradi.. Ovo je dobar primer te prakse...
  • Prezadovoljna mama

    01.04.2020 22:04
    Najbolje vaspitacice
    Divne vaspitacice moje dece svakodnevno salju zadatke, ideje za rad, predlog filova, predstava, igara, prica i recitacija koje mozemo raditi sa nasom decom. Moj sin svako jutro kad ustane pita "Mama, sta nam je moja Tanja poslala?". Hvala divnim vaspitacicama sto i ovoj situaciji pored svojih porodica, roditelja misle i na svoje malisane. Veliki poljubac i zagrlja za Tanju i Stasu, vrtic Svitac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti