Gorela divlja deponija u Futogu, neprijatan miris širio se Novim Sadom

Divlja deponija u Futogu gorela je danas, a bio je primetan i crni dim koji se širio, utvrđeno je nakon prijava građana.

Više desetina građana javilo se jutros redakciji Radija 021 sa prijavom o neprijatnom mirisu na Detelinari, Novom naselju, Klisi i drugim delovima grada. Takođe, i automatska merna stanica na Detelinari je zabeležila povećanje PM čestica

Kako za 021 kažu iz kabineta gradonačelnika obavljen je inspekcijski nadzor, a utvrđeno je da je u Futogu, u Železničkoj ulici, pre ulaska u industrijsku zonu sa leve strane, gorela divlja deponija

"Odmah je obavešteno rukovodstvo Gradske uprave za inspekcijske poslove, koje je odreagovalo, tako da su obavešteni vatrogasci, koji su izašli odmah na lice mesta i ugasili požar", navode u za 021 u pisanom odgovoru.

Objašnjavaju da su i oni zaprimili više prijava građana u vezi sa aerozagađenjem i neprijatnim mirisom od nepoznatog izvora sa lokacija iz pravca naselja Veternik, Futog, Novo naselje i Klisa.

Odmah po dobijanju prijava, inspektori za zaštitu životne sredine, su izašli na teren kako bi izvršili opseravaciju istog.

Obilazeći teren na Futoškom putu br. 6 A, bio je vidljiv trag dima iz dimnjaka, na navedenoj lokaciji.

"Na lokaciji se nalazi JKP Novosadska toplana-Zapad. Po izjavi rukovaoca, po trenutnom stanju praćenja parametara nije došlo do nepravilnosti, a što se tiče neprijatnih mirisa isti nisu mogli poteći od postrojenja, jer se kao emergent koristi gas", utvrdili su inspektori.

Inspektori su dalje obišli lokaciju Novog naselja i Detelinare i preko naselja Klisa. Na ovim lokacijama u momentu inspekcijskog nadzora, nisu utvrđeni vidljivi tragovi dima.

  • Majstor

    05.04.2020 07:33
    Aroma
    U Futogu svaki vikend popodne gori neki industrijski otpad. I inače su Futožani skloni spaljivanju plastične ambalaže od brojnih pesticida koje nemilo koriste na povrću.
  • Branimir

    04.04.2020 11:37
    OPSERVACIJA
    Da li je inspekcija utvrdila šta je gorelo na deponiji. Informacija da je gorelo i da se video dim građanima ne znači ništa, ali ih interesuje šta ih truje. A kad se utvrdi šta je gorelo, verovatno može da se utvrdi i poreklo tih materija na deponiju. Sigurno nije goreo ni građevinski šut ni stari nameštaj nego nešto mnogo opasnije !?
    Inspekcijo oglasi se !!!
  • mere daju rezultata

    04.04.2020 10:32
    @Comby
    I dim postuje policijski cas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti