Institut za onkologiju Vojvodine uvodi elektronske komisije

Zbog pandemije Covid-19 i vanredne situacije, Institut za onkologiju Vojvodine od utorka, 13. aprila uvodi elektronske Onkološke komisije (konzilijume), a sve u cilju bezbednosti pacijenata, zaposlenih i bržeg i efikasnijeg rada.
Institut za onkologiju Vojvodine uvodi elektronske komisije
Foto: 021.rs
Pacijenti će se prijaviti na Onkološku komisiju preko imejla.
 
Kako objašnjavaju iz Instituta, u mejlu za izabranu Onkološku komisiju potrebno je dostaviti skeniran uput za Onkološku komisiju na Institutu za onkologiju Vojvodine, relevantnu medicinsku dokumentaciju, adresu prebivališta i JMBG. 
 
U slučaju da je pacijent lečen u Institutu, potrebno je dostaviti samo skeniran uput jer je sva ostala dokumentacija već u informacionom sistemu. 
 
"U slučaju da je pacijent iz drugih zdravstvenih ustanova sa teritorije Vojvodine, pored skeniranog uputa potrebno je dostaviti i skeniranu medicinsku dokumentaciju. Samo u slučajevima kada Onkološka komsija zahteva prisustvo pacijenta isti će biti obavešten elektronskom poštom o terminu dolaska na IOV", saopštavaju iz Instituta.
 
Odluka Onkološke komisije će se redovnom poštom slati na adresu koju je pacijent naveo u mejlu.
  • Onkološka komisija za ginekološke tumore: ok.ginekologija@onk.ns.ac.rs
  • Onkološka komisija za dojku: ok.dojka@onk.ns.ac.rs
  • Onkološka komisija za štitastu žlezdu: ok.stitasta@onk.ns.ac.rs
  • Onkološka komisija za debelo crevo: ok.debelocrevo@onk.ns.ac.rs
  • Onkološka komisija za limfome: ok.limfomi@onk.ns.ac.rs
  • Onkološka komisija maksilofacijalna: ok.maksilo@onk.ns.ac.rs
  • Onkološka komisija mekotkivna: ok.mekotkivna@onk.ns.ac.rs
  • Onkološka komisija za gastrointestinalne bolesti: ok.gastro@onk.ns.ac.rs
 
Ukoliko pacijent dolazi na kontrolni pregled u cilju nastavka terapije, mora se obavezno prvo javiti Institutu za onkologiju Vojvodine na telefone 021 480 5483 i 021 480 5484 ili na adresu elektronske pošte info@onk.ns.ac.rs. Institut za onkologiju Vojvodine će kontaktirati svakog takvog pacijenta i obavestiti o terminu kontrolnog pregleda. Pacijenti se mole da ne dolaze bez prethodne najave.
 
Pacijenti mogu pozvati svaki dan psihologa u periodu od 8h do 13h na broj telefona 021 480 5486. Raspored rada psihologa na telefonu:
  • Od 6. do 10. aprila - Ivana Novakov
  • Od 13. do 17. aprila - Aleksandra Kovač
  • Od 21. do 24. aprila - Ivana Novakov
  • Margita

    07.05.2021 14:16
    komentar
    Zbog cega je sada nemoguce uraditi konzilijarni pregled online? Zar je pandemija prosla? Zar treba maltretirati onkoloske pacijenta i izlagati ih riziku da se usput i zaraze ? Konacno, zar vise nije bitno da i osoblje bude bezbednije? Postoje kamere na ekranima, pa je moguce i da se vidi pacijent, posto je to strasno vazno. Verovatno mi niko nece odgovoriti, ali sam toliko ogorcena, da ne mogu da cutim.Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti