Prvi pacijenti oboleli od virusa korona smešteni na Novosadskom sajmu

Prvi pacijenti stigli su jutros oko devet časova u privremenu bolnicu u hali 1 Novosadskog sajma, potvrđeno je u Gradskom štabu za vanredne situacije.
Prvi pacijenti oboleli od virusa korona smešteni na Novosadskom sajmu
Foto: 021.rs
"Juče su ove pacijente pozivali iz kol centra i obaveštavali da će danas ekipe Hitne pomoći doći po njih da ih prevezu u privremenu bolnicu. Reč je o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom, koji ne zahtevaju hospitalizaciju, kao što je i pravilo kada je reč o pacijentima koji se smeštaju u privremenim bolnicama", kažu Tanjugu u Gradskom štabu.
 
Kako je ranije već saopšteno, Hala 1 i Master hala Novosadskog sajma raspolažu sa oko 1.000 mesta, Grad je nabavio je svu neophodnu opremu, osim kreveta koje je obezbedila Vojska Srbije. Na opremanju objekata bili su angažovani volonteri, pripadnici Vojske i Grad.
 
Podsetimo da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da je Spens sledeći objekat na kojem bi mogla da bude privremena bolnica.
 
"Pregledali smo ostale hale na Sajmu i teško da bismo tu mogli da nađemo adekvatan prostor, tako da bi sledeća opcija bio Spens. Ako krene nepovoljniji razvoj bolesti, da imamo veći broj zaraženih, onda moramo da razmišljamo o sportskim salama. Osim Spensa, imamo hale u Futogu, na Slanoj bari, Petrovaradinu, ali onda već govorimo o veoma nepovoljnom scenariju", poručio je Vučević juče za Prvu televiziju. 
  • ST

    06.04.2020 23:51
    Jesu to oni sto su cekali u redu za podrsku faraonu?
  • Ime

    06.04.2020 22:19
    Zurka
    Ekipa u karantinu na sajmu pije pivo i slusa krajisnike, snimaju stori za ig
  • /

    06.04.2020 20:15
    /
    samo ne lupajte da ce blizina kcv-a brze dovesti doktora
    stvarno ste ....

    ne mozes ih naci ni kada su u maticnoj zgradi.
    ne dolaze na vreme, zakljucaju se u neciju ordinaciju kao na konsultacije, pobegnu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.