U Kliničkom centru Vojvodine 107 obolelih od virusa korona, na Novosadskom sajmu smešteno njih 39

Više od 260 stanovnika Vojvodine obolelo je od virusa Covid-19, što je 70 više u odnosu na prošli petak, kada su saopšteni poslednji podaci.
U Kliničkom centru Vojvodine 107 obolelih od virusa korona, na Novosadskom sajmu smešteno njih 39
Foto: 021.rs
Od tog broja najviše obolelih se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, njih 107, i oni su smešteni na Infektivnoj klinici i Klinici za ortopediju. Od ovih pacijenata troje se nalaze na respiratoru. 
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je za RTS da je do ponedeljka u 19 časova na Novosadskom sajmu primljeno 39 građana, ali nije precizirao da li su to sve Novosađani ili ih ima i iz drugih mesta, jer je predviđeno da u ovom prostoru budu smešteni i građani iz drugih vojvođanskih naselja.
 
Prethodno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije saopšteno da je deo građana koji su zaraženi i koji su bili u izolaciji preko kol centra obavešteno da će ih Hitna pomoć prebaciti na Novosadski sajam.
 
Dodajmo i da je prema podacima Kriznog štaba Vlade Srbije u Novom Sadu od virusa korona obolelo 86 građana, što je za 30 obolelih više nego u petak kada je bilo 55 zaraženih. Prema dostupnim podacima, deo Novosađana se nalazi na lečenju u Kličničkom centru Vojvodine, a deo je u izolaciji i verovatno sada već i na Novosadskom sajmu.
  • Mssa

    07.04.2020 21:47
    ........
    Nikad mi niko nije pomogao i kada je bas trebalo!Nemojte ni sad.Molim vas.Svako dobro.
  • Dejan

    07.04.2020 09:21
    Cccc
    Zimus u domovima zdravlja, 10% i vise populacije bolesno od raznih prehlads i gripova, lekari su sa vrata govorili ,,to je virus,, tu nema leka,ako temperature ode gore uzmite paracetamil-brufen i pijte tecnosti ! Sad se broje detaljno zarazeni i to je kao dobro jer smo informisani ! Av se pojavljuje u Nedelju uvece,Sredu i malo u Petak,ostak zabave rade brnaba i oni strucnjaci oko kona ! Svuda okolo nas komsije pocinju da zive normalno, ovde smo zatvoreni, u prodavnicama dizu cene,gorivo jedva da ide dole, imamo epsku pljacku srbije !
  • DR

    07.04.2020 08:51
    Evo na Novom naselju nocas likovi pijani u grupama setaju pse????
    Od pocetka vanrednog stanja da li su samo bahati ili bezobrazni ne znam
    EJ bre i deru se a radni narod ne moze da spava od njih .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti