U Kliničkom centru Vojvodine 115 obolelih od virusa korona

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 115 pacijenata obolelih od virusa korona, od čega se njih pet nalazi na respiratorima, poslednji su podaci objavljeni danas pre podne.
U Kliničkom centru Vojvodine 115 obolelih od virusa korona
Foto: 021.rs
Iz ove ustanove su saopštili i da su tokom jučerašnjeg dana još dva pacijenta u opštem dobrom stanju otpuštena na kućno lečenje, koje podrazumeva izolaciju i lekarski nadzor od strane infektologa.
 
U odnosu na prethodni dan na Infektivnoj klinici i Klinici za ortopediju nalazi se 10 novih pacijenata, a dve više osobe nalaze se na respiratorima. Iz KCV nisu saopštili druge detalje o pacijentima koji se nalaze na mehaničkoj ventilaciji. 
 
Dodajmo i da je sa ovim poslednjim podacima, iz KVC-a na kućno lečenje otpušteno ukupno sedmoro pacijenta, dok je njih osmoro preminulo. 
 
Takođe, saopšteno je i da se u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu, otvorenoj za zbrinjavanje obolelih lakše kliničke slike, leči 38 takvih pacijenata. 
 
Za sada nema informacija odakle su ovi pacijenti, mada je ranije u Gradskom štabu za vanredne situacije rečeno da je kol centar pozivao Novosađane i da ih je Hitna pomoć dovozila na Sajam, a od ranije se zna i da će u ovom objektu biti smešteni i meštani drugih naselja u Vojvodini.  
 
U međuvremenu, saznalo se da se je na Novosadskom sajmu smeštena i medicinska sestra iz Šida koja radi na Institutu u Sremskoj Kamenici, a o kojoj je 021.rs pisao OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti