NS seme besplatno isporučuje semena za prolećnu setvu starijim poljoprivrednicima

Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu besplatno će dostavljati semena za prolećnu setvu ugroženom delu stanovništva - poljoprivrednicima starosti preko 70 godina, u seoskim sredinama.

Dogovor o besplatnoj distribuciji postignut je sa Poštom Srbije, a sve količine semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja koje se naruče u Institutu, pošta će u optimalnom roku dostavljati na naznačenu adresu.

Usluga dostave se neće naplaćivati dok traje vanredno stanje i epidemija virusa korona.

Kako se navodi, usled novonastale situacije izazvane pandemijom, Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju želi da obezbedi neometanu prolećnu setvu i time doprinese sigurnosti u proizvodnji hrane. Tim povodom, otvorena je i namenska telefonska linija - 0800 000 021, svakog radnog dana od 7 do 13 časova.

 
  • Sale NS

    09.04.2020 21:03
    Bravo za Institut!
    Divan gest svetski priznatog i poznatog Instituta, ovako će pomoći vrednim i napaćenim seljacima. Nije mi samo jasno koji debili lupaju minuse?
  • Ratar

    09.04.2020 15:01
    Za svaku pohvalu
    Svaka čast za akciju!
  • Sale NS

    09.04.2020 13:51
    Bravo za Institut!
    Divan gest svetski priznatog i poznatog Instituta, ovako će pomoći vrednim i napaćenim seljacima. Nije mi samo jasno koji debili lupaju minuse?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti