U Vojvodini dvoje dece zaraženo virusom korona, obolelo i 17 medicinara

Još 23 slučaja virusa korona potvrđena su u Vojvodini u poslednja 24 sata, što znači da je u pokrajini 308 obolelih građana, od kojih je 123 na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine.
U Vojvodini dvoje dece zaraženo virusom korona, obolelo i 17 medicinara
Foto: 021.rs
Sedmoro pacijenta koji su u Kliničkom centru Vojvodine nalaze se na respiratorima, što je dve osobe više u odnosu na utorak.
 
Najveći broj obolelih nalazi se u Novom Sadu, njih 86.
 
Među zaraženima je dvoje dece.
 
"Deca su dobrog opšteg stanja, nemaju nikakvih problema, praktično su potpuno bez simptoma i to je ono što je dobro. Zaražena su od strane roditelja u ovih mesec dana. Zbog toga i otvaramo Sajam da ne bismo imali prenošenje infekcije između ukućana", rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
 
U Vojvodini je obolelo 17 zdravstvenih radnika, od čega troje u kontaktu sa pacijentima. Od ukupnog broja obolelih medicinara, troje su stomatolozi.
 
Kako je rečeno, broj testiranih se povećao i sada se dnevno testira oko 300 ljudi.
 
Trenutno se 48 pacijenata nalazi u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu. U pitanju su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.
 
"Tendencija rasta broja obolelih u Vojvodini je linearna i uspeli smo da je zadržimo na tom nivou. Još uvek imamo 20-25 obolelih dnevno, nema velikog porasta. Zvono za uzbunu je ako u jednom danu budemo imali 100. Da se to ne bi desilo, sve molimo da ograničimo socijalne kontakte", naveo je Gojković.  
 
"Od početka krize Novi Sad je dobio 42 respiratora i sada ima dovoljno respiratora i zaštitne opreme", rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović. On je dodao da uslovi na Novosadskom sajmu nisu najbolji mogući, ali da su "adekvatni" i neophodni.
  • Botfucker

    08.04.2020 15:01
    Android 17, ne preteruj. To je zato sto se druze u svojoj kasti. Surovo je sto vas stalno ktitikujem ali je u ovom slucaju tako. Raspitaj se.
  • teka persa

    08.04.2020 14:07
    nevidljivi
    jel oni naoruzani vojnini misle puskom da se od virusa odbrane?!?!?!?? bas lepo izgleda prizor. katastrofa.....sad ce da se javi neki pametnjakovic, pa ce da komparira kako smo mi i f117 nevidljivog iak uvideli, pa cemo tako i ovog....
    gde uopste stoje ovi vojnici?
  • novosadjaninin

    08.04.2020 14:03
    @nenad
    @nenad: "Na blizu 2 miliona stanovnika, svega 300 zaraženih. Ukoliko isključimo incident u kikindskoj klinici, zaražene vojnike u Moroviću, carninike u vreme naleta povratnika u zemlju - broj je verovatno upola manji. "
    Neće biti, to je samo broj otkrivenih, a broj zaraženih je višestruko veći, a neuporedivo manji nego što bi trebalo je broj testiranih.
    Od početka se priča kako svega imamo - testova, respiratora, zaštitne opreme... A sada je zaraženo medicinsko osoblje iako je opreme bilo, Kon je juče izjavio "Sada kada imamo testova..." što znači da ih ustvari nije bilo, i sad kada se najzad testira više od 1000 ljudi dnevno dolazi do naglog skoka broja detektovanih. Kažem detektovanih a ne zaraženih, jer je to samo mali deo zaraženih koji je otkriven. Većina nema simptome pa neće ni biti testirana, a zarazu može da širi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti