Ove godine postavljanje semafora na bar dve raskrsnice u Novom Sadu

Gradska uprava je raspisala tender za postavljanje semafora na dve raskrsnice, a u planu za ovu godinu je projektovanje semafora za još nekoliko raskrsnica i pešačkih prelaza.
Ove godine postavljanje semafora na bar dve raskrsnice u Novom Sadu
Foto: 021.rs

U toku je tender kojim se traži firma koja će postaviti semafor na uglu ulica Nikole Tesle i Futoške, kao i na uglu Novosadskog puta i Sonje Marinković u Veterniku. Prvi radovi su procenjeni na skoro 10 miliona dinara, a drugi na više od 9,5 miliona dinara. Na obe lokacije se semafori postavljaju zbog povećanja bezbednosti saobraćaja zbog ranije zabeleženih nezgoda i nesreća.

U ovoj godini su predviđeni i tenderi za postavljanje semafora na uglu ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića, što će koštati 10,2 miliona dinara, kao i za postavljanje semafora na pešačkom prelazu u ulici Narodnog fronta 52, što će koštati oko 5,3 miliona dinara. Predviđena je i gradnja semafora na pešačkom prelazu u Jevrejskoj, kod ukrštanja sa ulicom Vase Pelagića, što će koštati šest miliona dinara, kao i semafora na pešačkom prelazu kod Futoške 34 u vrednosti od 3,1 milion dinara.

Takođe, UGZI sprovodi i javnu nabavku za projektovanje pešačkog semafora na uglu ulica Laze Nančića, Pavleka Miškina i Bulevara Evrope. Izrada projekta je procenjana na 458 hiljada dinara.

Prema planu nabavki u 2020. će biti i projektovanje semafora na uglu Temerinskog puta i Dečanske ulice i Temerinskog puta i ulice Majke Jugovića u vrednosti od 700.000 dinara, zatim ugla Bulevara Evrope i Branka Bajića od oko 550.000 dinara, a ista vrednost je projekta za postavljanje semafora na raskrsnici Temerinske, Dositejeve i Almaške, kao i na uglu ulica Branka Radičevića, Jug Bogdana i Temerinske i raskrsnice Rumenačke i Rade Kondića u Futogu.

UGZI je predvideo i tender za projekat Temerinskog puta i Savske u vredosti od 450.000 dinara, kao i postavljanje semafora na uglu ulica Carice Milice, Dunavske i Omladinske ulice u Futogu, što će koštati 1,2 miliona dinara.

U planu je i izrada projekta semafora na raskrsnicama Bulevara patrijarha Pavla, Ilirske i Senteleki Kornela i Bulevara patrijarha Pavla i Ilariona Ruvarca, što će koštati 750.000 dinara.

  • Gagi

    12.05.2020 11:04
    Vožnja
    Treba na svako račvanje semafor jer ima morona vozača kojii jure,
  • deda

    10.04.2020 12:34
    mi koji zivimo u kraju, malo duze od dva petka, znamo koliko je prelaz kod jodne banje nezgodan, a i koliko komsija je tu nagrabusilo, ako izuzmemo debile koji u smeru ka gradu ulecu u traku za buseve da bi obisli ove koji stoje zbog pesaka, situacija je bolja od postavljanja semafora kod kasarne, jedino sto bi trebalo da urade je da sinhronizuju vreme na semaforima, valjda to nije neka nauka velika...
  • ове године

    10.04.2020 07:54
    чак два семафора
    Ово све већ постаје смешно, ШТА ЈЕ СА ПУТЕВИМА У НС, СТАЗАМА, СВЕ СЕ РАСПАДА

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti