Dezinformacija u apoteci: Novosađanki rekli da produženi e-recept važi samo u Beogradu

Novosađanka koja se obratila našoj redakciji bila je u dilemi nakon što je njenoj majci u jednoj apoteci rečeno da ne može da dobije lekove na produženi e-recept jer isti - ne važi van Beograda.
Dezinformacija u apoteci: Novosađanki rekli da produženi e-recept važi samo u Beogradu
Foto: Pixabay
Ovo je jedna od dezinformacija koje se šire otkako je na snagu stupilo produženje trajanja e-recepta za teritoriju čitave Srbije. Zbog toga pravila koja važe u vezi sa e-receptom za 021 pojašnjavaju u Domu zdravlja "Novi Sad".
 
Naime, terapija hroničnim bolesnicima u ovom periodu produžava se bez potrebe da se ide kod izabranog lekara. Automatski produžetak hronične terapije odnosi se na broj meseci na koliko je bila propisana poslednja terapija, kažu za 021 u domu zdravlja.
 
"Dakle, ako je terapija bila propisana na dva meseca, za toliko će biti i produžena, ali samo ako za tim postoji potreba. To pacijent može saznati pozivom svog izabranog lekara koji uvidom u elektronski karton produžava ili obustavlja terapiju. Terapija koja se hroničnim pacijentima propisuje na šest meseci sada će automatski biti produžena na devet meseci", kažu u domu zdravlja za 021.
 
Na naše pitanje da li je Novosađanka dobila dezinformaciju u apoteci u vezi sa primenom e-recepta i van Beograda, u ustanovi kažu da jeste.
 
"Pacijentkinja nije dobila tačnu informaciju u apoteci, budući da je sistem eRecepta jedinstven za sve gradove", naglašavaju u Domu zdravlja "Novi Sad".
  • sigurnije im

    11.04.2020 20:39
    posle razmisljanja
    Moguce je da se apoteke obezbedjuju za svaki slucaj kako bi se naplatili te da same traze da recepti budu produzeni od strane lekara .
  • svedoci

    11.04.2020 20:36
    NEPRODUZAVASE AUTOMATSKI
    dakle ne produzava se atomatski u NS vec produzavaju lekari ili med sestre izabranog lekara na tel poziv.
  • dragan

    11.04.2020 19:05
    COVID 19
    Juče podigao lekove na produženi recept bez kontakta sa izabranim doktorom Produžen e recept za tri meseca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.