Olakšice za zakupce prostora na novosadskim pijacama

JKP "Tržnica" je uz saglasnost Gradskog veća, a po preporuci Kriznog štaba Novog Sada, donelo odluku o olakšicama za zakupce.
Olakšice za zakupce prostora na novosadskim pijacama
Foto: 021.rs
"Tržnica" navodi da se zakup tezgi na pijacama neće naplaćivati za vreme dok pijace ne rade.
 
Uplata rezervacija prodajnih mesta koja je neiskorišćena u periodu dok pijace ne rade biće preneta u istom vremenskom trajanju na period kada pijace počnu da rade.
 
Poslovni prostori i mesta za postavljanje manjih montažnih objekata unutar pijaca oslobađaju se plaćanja zakupnine za april i ostale mesece u kojima pijace ne budu radile, izuzev plaćanja režijskih troškova.
 
Poslovni prostori i mesta za postavljanje manjih montažnih objekata koji imaju ulaz sa ulice i koji rade, oslobađaju se plaćanja zakupnine u iznosu od 20 odsto od utvrđene cene zakupnine, za april i ostale mesece u kojima pijace ne budu radile.
 
Spoljni poslovni prostori i mesta za postavljanje manjih montažnih objekata koji odlukom nadležnih organa ne rade (ugostiteljski objekti i slično), oslobađaju se zakupnine u uznosu od 30 odsto od utvrđene cene zakupnine, za april i ostale mesece u kojima pijace ne budu radile.
 
Na Kvantaškoj pijaci na kojoj je princip rada uplata akontacije pijačarine, a po iskorišćenju iste, s obzirom da pijaca ne radi, dnevna akontacija se ne naplaćuje, a neiskorišćena akontacija će biti preneta na period kad pijaca počne da radi.
 
Zakupci koji imaju zaključene ugovore sa "Tržnicom", a koji nisu u mogućnosti da ispunjavaju svoju obavezu plaćanja zakupnine, nastalu u periodu dok pijace ne rade, istu mogu izmiriti na rate, počev od 1. januara 2021. godine do 31. decembra 2021. godine u 12 mesečenih rata, bez obračuna kamate, pod uslovom da redovno izmiruju režijske troškove. Uslov za korišćenje ove mogućnosti je zaključenje pisanog sporazuma uz dostavljanje instrumenata obezbeđenja.
  • gradjaninX

    10.04.2020 12:54
    Ja bih vam dao kontra ponudu: ili da ostanem tu nakon sto ovo stanje prodje i da vam ne platim nista za period od uvodjenja do ukidanja ili da vam dam otkaz pa vi mene tuzite za potrazivanja naredne 4 godine a u medjuvremenu, posto je pod sporom, lokal nek vam skuplja prasinu, a spor necete dobiti. 30% manjezarade za vas, a 100% manje za mene, meni ne odgovara. Sve i da hocu, odakle mi 70% da platim kad 100% ne radim?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti