FOTO, VIDEO: Novosađani se snabdevali za policijski čas koji će trajati 60 sati

Novosađani su danas prepodne uglavnom proveli u redovima ispred prodavnica kupujući neophodne stvari za policijski čas koji će trajati od petka u 17h do ponedeljka u 5 časova.
FOTO, VIDEO: Novosađani se snabdevali za policijski čas koji će trajati 60 sati
Foto: 021.rs

Mada je redova bilo kod gotovo svakog prodajnog objekta i banke, nije se čekalo dugo, i kako su se uverili reporteri 021.rs, građani su uglavnom u redu bili od 10 do 15 minuta.

U nekim od prodajnih objekata su Novosđane puštali u grupama od desetak ili više, a na drugim  mestima čim neko izađe i ostavi korpu.

U razgovoru sa građanima naši novinari su čuli i da većina kupuje tek osnovne stvari koje im trebaju za naredna dva-tri dana, a i na osnovu letimičnog pogleda na kolica koja su pojedinci gurali nije se moglo primetiti da se radi o velikim nabavkama, kakve su mogle da se vide pre samo nekoliko dana kada je najavljeno pooštravanje mera.

Pored onih građana koji su čekali pred prodavnicama kako bi kupili mahom prehrambene proizvode, na novosadskim ulicama su bili primetni redovi i ispred banaka, pošta i apoteka, dok se ostale prodavnice koje su radile uglavnom moglo ući bez čekanja.

Pomenimo i da je na ulicama skoro bilo nemoguće primetiti policiju, kao da su se svi sklonili da bi bili spremni za kontrole tokom naredna dva i po dana koliko će trajati do sada najduži policijski čas, a da građani uglavnom nisu kršili zabranu kretanja i ulazili u parkove, na kej i slična zabranjena mesta, čega je bilo ranijih dana.

Ipak, na ulicama se povremeno stvarala gužva, jer ko god je mogao, iskoristio je priliku da bar malo izađe napolje. Treba istaći da su Novosađani uglavnom poštovali pravila o razmaku od bar dva metra i da ne bude više od dve osobe zajedno.

Kako je bilo na novosadskim ulicama pogledajte u foto galeriji:

  • Gringo

    11.04.2020 21:18
    A koliko uopste moras biti tup da se odlucis da ove imas i odgajas decu, osim ako nisi drug clan ili blizak rod?
  • Bane

    11.04.2020 20:19
    Moze se na vodi..
    Mozemo mi na vodi da budemo al ne i mala deca.
    Meni se cini da se neko spremio bolje od nas svih.
    Razmisljajte kako i na koji nacin nesto komentarisete a da ne ispadnes tup.av
  • Pera

    11.04.2020 04:27
    Odakle vam para da toliko kupujete a pljujete po drzavi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti