U KCV-u trenutno 84 obolelih od virusa korona, na Novosadskom sajmu 127 pacijenata

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 84 osoba zaraženih virusom korona.
U KCV-u trenutno 84 obolelih od virusa korona, na Novosadskom sajmu 127 pacijenata
Foto: 021.rs
Osmoro pacijenata koji su na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine nalazi se na respiratorima. U poslednja dva dana nije preminuo nijedan pacijent, pa je i dalje ukupan broj onih koji su se lečili u KCV-u a koji su preminuli - 17. U poslednja 24 sata iz ove zdravstvene ustanove otpušteno je 20 pacijenata.
 
Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, na osnovu preseka stanja jutros do 7h, u poslednja 24 je testirano je 345 pacijenata, od čega je pozitivno na virus korona bilo njih 14.
 
Na Novosadskom sajmu trenutno je smešteno 127 pacijenata, a u prethodna 24 sata iz ove privremene bolnice pušteno je 35 osoba.
 
Kada je u pitanju Opšta bolnica u Pančevu, u njoj je trenutno 137 pacijenata obolelih od virusa korona, dok je u prethodna 24 sata otpušteno njih sedmoro.
 
U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu trenutno je 40 obolelih.
 
Od trenutka kad je počeo Klinički centar Vojvodine da prima pacijente obolele od Covid-19, ukupan broj otpuštenih je 119.
 
Do sada je testirano 5.581 uzoraka, od čega su 562 bila pozitivna.
 
Najveći broj zaraženih je u Novom Sadu, Pančevu, Subotici i Zrenjaninu.
 
Gojković je rekao da je njegova najveća briga to što je u Vojvodini najveći broj socijalnih ustanova koje imaju više od 12.000 korisnika.
 
On je rekao da je još u januaru svim zdravstvenim ustanovama u Vojvodini sugerisano da krenu sa nabavkom dodatnih količina zaštitne opreme i da je skoro svim ustanovama u Vojvodini obezbeđena oprema da izdrže prvi udar virusa, dodavši da ceo svet nije bio spreman za udar ogromnog broja obolelih.
 
Gojković je naveo da je situaciji u Vojvodini doprinelo to što je imala opremu iz prethodnog perioda.
  • Zoran

    22.04.2020 21:03
    Nije mi jasno zašto je tako kategorički odbijena mogućnost selektivnog pristupa u različitim delovima zemlje. Kako može da bude isti pristup u Vojvodini gde je 0,25 promila stanovništva zaraženo ili u Nišu i ostalim okruzima u blizini gde je to 0,30 procenata, a u nekim mestima kao što je Paraćin ili Aleksinac zaraženo je ogromnih 1% populacije.

    Ne treba nikoga osuđivati, ali je sigurno da je tamo neko prilično neozbiljno shvatio ovaj virus, čak i nakon mnogo preklinjanja. Dakle, ne može da bude isto za sve, nikako, posebno ova priča da ćemo se opustiti pa će biti još strože. Za nas je ovo već sada daleko strože nego što zaslužujemo.
  • Krivičar

    22.04.2020 15:35
    Ništa ne verujem ovom Gojkoviću. NIŠTA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti