Informatika: Otklonjene posledice velikog hakerskog napada na servere Novog Sada

JKP "Informatika" je saopštila da je u potpunosti otklonila posledice velikog hakerskog napada koji se dogodio 1. marta.
Informatika: Otklonjene posledice velikog hakerskog napada na servere Novog Sada
Foto: 021.rs
Kako je juče na pitanje 021 odgovorio gradonačelnik Miloš Vučević, rešena je većina problema nastalih nakon hakerskog napada na servere Informatike i u budućnosti će se više voditi računa o ulaganjima u takvu vrstu infrastrukture.
 
Sada je njegove reči potvrdila i Informatika u saopštenju.
 
"Pušten je u rad video nadzor Grada Novog Sada, u funkciji je kompletan informacioni sistem gradske uprave Novog Sada i omogućen je rad svim gradskim upravama i gradskim preduzećima na istom nivou kao pre napada. Korisnicima je ponovo dostupna veb stranica Informatike preko koje imaju uvid u stanje zaduženja za objedinjenu naplatu komunalno stambenih usluga", navode u ovom gradskom preduzeću.
 
U ovom preduzeću podsećaju da njihova naplatna mesta ne rade zbog vanrednog stanja. 
 
"Obustavljeni su svi postupci koji se vode kod javnih izvršitelja na period od 90 dana, a računi dospeli i izdati za vreme trajanja vanrednog stanja mogu da se izmire do kraja 2020. godine. Građanima koji iz objektivnih razloga ne budu mogli da izmire svoje obaveze do kraja 2020. godine biće omogućeno zaključenje sporazuma sa Informatikom o plaćanju na rate u 2021. godini", kažu u ovom JKP i dodaju da će javnost blagovremeno biti obaveštena o nastavku rada šaltera.
  • Bora

    24.04.2020 23:47
    Jesu li otklonjeni i uklonjeni i svi dokazi o velikim pljackama savetnika Bocare, kakva sreca za njega sa ovim hakerima
  • mali Veseljak

    24.04.2020 16:33
    Distrakcija
    Informatika izazvala pandemiju kako bi skrenula pažnju sa hakerskog napada na nju :D
  • Sava Moreplovac

    24.04.2020 15:42
    Mislim da je vreme za još jednu marketinšku kampanju i zakup bilborda, treba da pobede konkurenciju i vrate udeo na tržištu.
    Kako to mislite nemaju konkurenciju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti