FOTO: Većina Novosađana u javnosti ne nosi maske i ne poštuje distancu

Najave popuštanja mera uvedenih kako bi se sprečilo širenje novog virusa korona, dovele su do toga da se u Novom Sadu sada mogu videti ugostitelji koji polako sređuju lokale za skoro otvaranje, ali i do toga da sve više građana ne nosi maske i ne drže se na preporučenoj distanci od metar ili dva.
FOTO: Većina Novosađana u javnosti ne nosi maske i ne poštuje distancu
Foto: 021.rs

Tokom petka prepodne ulice Novog Sada su bile pune ljudi i primetno je bilo da mnogi obavljaju neophodne kupovine za predstojeći vikend tokom kojeg će važiti policijski čas.

Redova je bilo ispred prodavnica, doduše manjih nego prošle nedelje kada je zabrana kretanja trajala 25 sati duže, čekalo se i ispred banaka i pošta, dok redova ispred apoteka uglavnom nije bilo.

Uprkos najavi Tržnice, na Ribljoj pijaci i dalje nema nikakve kontrole ulaska ili neke dezinfekcione barijere, niti kontrole da li prodavci i kupci nose maske i rukavice i da li drže distancu od drugih. Ono što su primetili reporteri 021.rs je da prodavci mnogo više poštuju ove preporuke, dok su se mnogi građani čak gurali i nisu obraćali pažnju na one koji su uredno stajali u redu i čekali na odstojanju.

Ovo nepoštovanje distance od bar jednog metra, kao i zabrane okupljanja više od dve osobe je prisutna svuda gde su prošli reporteri 021.rs. Na ulicama se primećuje i da mnogi nemaju masku ili ako je imaju samo im je okačena oko vrata. Zanimljivo je i da se posle nekoliko nedelja mogu videti stariji građani od kojih neki verovatno imaju i više od 65 godina.

Mada se na ulici mogu videti policajci, 021.rs nije primetio da su ove patrole posebno kontrolisale koliko građani poštuju naredbe i preporuke o distanciranju ili da zaustavljaju starije koji možda spadaju u grupu onih kojima je zabranjen izlazak.

Opuštanje među građanima je primetno, a kako je bilo na ulicama Novog Sada pogledajte u foto galeriji.

  • ISTINA

    27.04.2020 18:51
    ZA DIVNE i RAZUMNE
    SRECA je imati pa i na ovakav, nacin divne i razumne istomisljenike i ljude! Svi, ,Sve, cete se prepoznati! VELIKI POZDRAV OD MENE ZA VAS! A INADZIJAMA zapamtite u strahu su velike oci, pa nekada se ukljuci alarm i na kraju inat koji moze i vas i druge da kosta zivota! SREDITE SE!
  • d.

    27.04.2020 13:51
    Evo Nenade, ja ne nosim MASKE, vec respirator. Obavezno u zatvorenim prostorima, gde PROTIVZAKONITO pustaju gomilu ljudi. Da li je i to znak SILE, POKORNOSTI? Respirator poseduje filtere koji filtriraju cestice do nivoa P3, i jedan set filtera kosta 1200 dinara. Nose se 8 sati u teskom zagadjenju, ili 2 meseca u laksem. Nakon otvaranja, posle 2 godine se moraju baciti, a kada se ne koriste, primenjuje se poseban rezim odlaganja i cuvanja. MOJA MASKA je odraz ZASTITE, jer zaista i stiti. Izduvni ventil doduse ne stiti druge, tako da, ako sam zarazen, sirim zarazu. Zato sam stavio i dodatni filter na izlaz. Kada sam pitao jednu osobu u marketu zasto ne nosi masku u tako malom zatvorenom prostoru, rekla mi je, vi samo uzivajte, jer je meni super pod maskom. Pitao sam je da li hoce da joj dam istu ovakvu, novu, ako nema, ona me bledo gleda. Tako da, ne, Novosadjani ne nose maske jer su egoisti, samoljubljivi i umisljeni da znaju sve, i da je sve ovo prevara. A onda aplauz u osam, i srcecepajuci statusi na drustvenim medijima o Miodragu Lazicu (svaka cast coveku, i vecna slava). Toliko. Kada bi radili koicinu testiranja koja odgovara broju stanovnika Vojvodine, i velicini grada, videli bi prave rezultate, a onda bi mozda i nosili maske.
  • NS S

    27.04.2020 12:11
    radno mesto
    Nosim masku na radnom mestu gde konstantno dolazi- prolazi-svraća 30 drugih zaposlenih i najčešće stavljaju do znanja da su uvređeni što u njihovom prisustvu nosim masku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti